-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Lietuviški akcentai Berlyno kino festivalyje

Ketvirtadienį prasidėjusiame tarptautiniame kino industrijos renginyje „Europos filmų mugė“, vykstančio Berlyno kino festivalio metu pristatomas ir Lietuvos kino industrija.
Lietuvos stendas Berlyno kino festivalyje
Lietuvos stendas Berlyno kino festivalyje / LKC nuotr.

Mugės metu vyks dviejų Lietuvos remtų ilgametražių vaidybinių filmų peržiūros užsienio kino profesionalams, o specialioje programoje „Berlinale Talents“ bus pristatytas lietuvių projektas.

Devynias dienas truksiančiame renginyje pusšimtis mūsų šalies industrijos atstovų lietuviškų filmų stende dalinsis kino naujienomis, pristatys festivalius, rinkos privalumus, projektus, dalysis patirtimi, tirs bendradarbiavimo galimybes. Taip pat kaip ir kasmet su kino profesionalais iš viso pasaulio bus dalinamasi informacija apie naujausius lietuviškus filmus.

124 kino projektai, iš jų 14 skirtų Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, yra aprašyti specialiame Lietuvos kino centro išleistame dvikalbiame leidinyje „Lietuviški filmai 2016 – 2017“. Leidinio skaitmeninę versiją galima rasti internete.

Specialiuose kino industrijos profesionalams skirtuose seansuose bus parodytas lietuviškas režisierės Eglės Vertelytės filmas „Stebuklas“ ir bendros Estijos, Lietuvos ir Latvijos gamybos režisieriaus Vallo Toomla filmas „Apsimetėliai“ (Estija).

Filmų kūrėjai tikisi, kad po seansų, į kuriuos kviečiami tarptautiniai kino platintojai, pardavimo agentai, festivalių programų sudarytojai bus užmegzti ryšiai su potencialiais filmų pirkėjais ir festivalių rengėjais.

VIDEO: PRETENDERS - Trailer

Pradedantiesiems kino kūrėjams skirtame renginyje „Berlinale Talents“ dalyvaus trys lietuviai: aktorė Aistė Diržiūtė, režisierius Jonas Trukanas ir prodiuserė Gabija Siurbytė. Jų, kino projektas „Užgesus šviesoms“ yra atrinktas į „Berlinale Talents“ trumpametražių filmų vystymo programą.

Šiemet į „Berlinale Talents“ pakviesta 250 jaunų kūrėjų iš 71 pasaulio šalies. Jiems buvo pasiūlyta teikti projektus, kurie atlieptų šių metų renginio šūkiui „Courage. Against all odds“ (liet. „Drąsa. Prieš visa kas neįprasta“). Atrinktasis kino projektas „Užgesus šviesoms“ buvo pristatytas 2016 metų rudenį Vilniuje vykusiame „Baltic Pitching Forum.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius