-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

Lietuvių režisierės sukūrė pirmąjį pasaulyje ilgametražį dokumentinį filmą apie kino kaskadininkų darbą

Prieš pat Naujuosius metus pasirodė lietuvių kūrėjų dokumentinis filmas „In Praise Of Action“ („Pagiriamasis žodis veiksmui“) apie filmų kaskadininkus ir jų pripažinimą kino industrijoje. Filmo gamybos darbai užtruko daugiau nei dvejus metus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Filmas „Pagiriamas žodis veiksmui“
Stop kadras
Temos: 1 Kinas

Projektas, iš pradžių turėjęs būti trumpa apybraiža universiteto studijoms, tapo ilgo metro dokumentiniu filmu. Filmą sukūrė seserys Aistė ir Skaistė Jauraitės. Filmo autorės patikino, kad prieš pradedant kurti šį filmą, tikrai nesitikėjo, kad tai bus pilna nuostabos ir sukrečiančių momentų kelionė. Susitikus su tiek daug įdomių žmonių ir nufilmavus daugiau 10 valandų medžiagos, jos pasiryžo sukurti filmą.

Filmo tikslas – atkreipti kino žiūrovų dėmesį į kaskadininkus, kurie rizikuoja gyvybe, tačiau lieka kino industrijos šešėlyje. Taip pat siūloma įtraukti kaskadininko nominaciją į prestižinius kino apdovanojimus (pvz., „Oskarus“ ar BAFTA). Autorės pastebi, kad dauguma kino žiūrovų nesusimąsto, kiek daug įdedama darbo ir pasiruošimo į triuką, kuris ekrane kartais užtrunka vos kelias sekundes.

Filme galima išvysti tokias kaskadininkų žvaigždes kaip Toro, Betmeno, Kapitono Amerikos ir aktoriaus Chriso Hemswortho dublerį Bobby Hollandą Hantoną. Pavyko pasikalbėti ir su kaskadininkystės legenda ir BAFTA akademijos nariu Jimas Dawdallas, kurio karjera – stulbinanti: nuo „Žvaigždžių karų“, „Indiano Džounso“ iki „Gelbstint eilinį Rajaną“ bei „Pianisto“. Taip pat filme pasirodo ir vienas geriausių amerikiečių kaskadininkų, prestižinio „Emmy“ apdovanojimo laureatas Jeffas Wolfe’as, buvęs aktorius ir kaskadininkas, dabar dirbantis veiksmo filmų ir serialų režisieriumi Holivude.

Būtina paminėti ir Kate Winslet dublerę Sarah Franzl, kuri taip pat garsėja stulbinančiais ekstremalaus vairavimo kino filmuose įgūdžiais, bei Abbi Collins, kuri dirbo su tokiomis pasaulio pramogų žvaigždėmis kaip Drew Barrymore, Renée Zellweger ar Davidas Beckhamas. Filme taip pat filme galima išvysti ir lietuvių kaskadininka Tomą Ereminą.

„Pagiriamasis žodis veiksmui“ yra pirmasis ilgo metro filmas apie kaskadininkus.

Filmo autorės tikisi, kad filmas ne tik supažindins su kino kaskadininkų darbu, bet ir pakvies diskusijai, kodėl kaskadininkystės departamentas yra ignoruojamas didžiųjų kino apdovanojimų.

Filmą pamatyti galite čia:

VIDEO: Filmas „Pagiriamas žodis veiksmui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius