Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 08

Lietuvių režisieriaus A.Stonio filmas nugalėjo Lenkijos kino favoritą

Režisieriaus A.Stonio filmas „Moteris ir Ledynas“ toliau skina laurus tarptautiniuose kino festivaliuose. Šį kartą Lenkijoje, Laguve, filmas apdovanotas tarptautinio kino festivalio „Lubuskie Lato Filmove“ prizu „Sidabrine keke“ („Srebrne Grono“).
Filmo „Moteris ir ledynas“ stop kadras
Filmo „Moteris ir ledynas“ stop kadras / Filmo stop kadras
Temos: 3 Ledynas Kinas Lenkija

Įdomus faktas, kad A.Stonio filmas nugalėjo Lenkijos kino favoritą, režisierės Annos Zameckos dokumentinį filmą „Komunija“, kuris šiais metais Lenkijos kino akademijos buvo pripažintas geriausiu Lenkijos dokumentiniu filmu.

Festivalyje, dokumentinio kino konkurse, dalyvavo 31 filmas.

Laguvo kino festivalis – vienas seniausių Lenkijos kino festivalių, įkurtas 1969 tais metais.

Festivalis visais laikais pasižymėjo aštriomis diskusijomis, seminarais, laisvos kino minties skleidimu, todėl sovietinės Lenkijos valdžios dažnai buvo ignoruojamas.

Dabar – tai viena svarbiausių kino kūrėjų ir kino teoretikų susitikimo vieta Vidurio Europoje.

Šiuo metu filmas „Moteris ir Ledynas“ dalyvauja dviejuose festivaliuose tuo pačiu metu: prestižiniame A klasės tarptautiniame Karlovi Varų kino festivalyje Čekijoje ir Tarptautiniame Pernu antropologinio kino festivalyje Estijoje, kurio vadovas ir įkūrėjas – legendinis Estijos kino režisierius Markas Soosaaras.

Filmas „Moteris ir Ledynas“ dalyvauja pagrindinėje festivalio programoje, taip pat yra atrinktas konkursui, kurio metu šeši festivalio filmai bus rodomi per Estijos televiziją, o Estijos žiūrovai rinks jiems labiausiai patikusį filmą.

Rugpjūčio pabaigoje filmas keliaus į Tarptautinį Makedonijos kino festivalį „MakeDox“. Po jo A.Stonys yra pakviestas į kasmetinį Kopenhagos kino forumą, kuriame Danijos kino kūrėjams pristatomi ryškiausi ir įdomiausi metų pasaulio kino kūriniai ir kūrėjai.

Tai – jau antras kartas, kai Lietuvos kino režisierius yra pakviestas į šį išskirtinį kino forumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius