Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20

Lietuvos kino centrui vadovaus Kultūros ministerijos kancleris L.Ubavičius

Lietuvos kino centrui vadovaus Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius.
Laimonas Ubavičius,  Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kancleris
Laimonas Ubavičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius išrinktas Lietuvos kino centro vadovu penkerių metų kadencijai“, – BNS informavo Kultūros ministerijos atstovė spaudai Jana Mikulevič.

L.Ubavičius darbą naujose pareigose turėtų pradėti nuo lapkričio, spalį pasibaigus dabartinio vadovo Rolando Kvietkausko kadencijai.

Galutinį sprendimą dėl kanclerio skyrimo į naujas pareigas, įvertinus du geriausius Valstybės tarnybos departamento atrinktus kandidatus, priėmė ne kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, o švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. M.Kvietkauskas nuo sprendimo nusišalino, nes kancleris yra jam pavaldus.

A.Monkevičius sprendimą priėmė dar liepos 12-ąją, tačiau centro vadovo skyrimas užtruko dėl ministro nusišalinimo, taip pat laukiant tarnybų išvados dėl kandidato tinkamumo.

A.Monkevičiaus patarėjas Kęstutis Butvydas tuomet sakė, kad ministras atsižvelgė į atrankos rezultatus, pretendentų profesines kompetencijas ir pokalbio metu pateiktus atsakymus dėl prioritetų, vizijos, pokyčių, COVID-19 pandemijos iššūkių kino industrijai.

Lietuvos kino centrui nuo 2012 -ųjų vadovauja R.Kvietkauskas, šiuo metu baigiantis antrąją kadenciją. Jis konkurse dalyvauti negalėjo dėl kadencijų ribojimo.

Lietuvos kino centras dalyvauja formuojant kino politiką ir ją įgyvendina, siūlo teisės aktų pakeitimus, skirsto paramą atrinktiems kino projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius