-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 21

Lietuvos metų kino režisierius – kas juo taps?

Ryškiausi Lietuvos kino padangės įvykiai, režisieriai, aktoriai ir juostos išrenkami bei sveikinami kasmet vykstančiuose „KINFO apdovanojimuose“. Likus vos kelioms savaitėms iki renginio paaiškėjo visų 11 apdovanojimų kategorijų finalininkai. Dėl Lietuvos metų kino režisieriaus vardo šiemet varžosi Alantė Kavaitė, Justinas Krisiūnas ir Marius Pocevičius.
Pretendentai laimėti Lietuvos metų kino režisieriaus titulą
Pretendentai laimėti Lietuvos metų kino režisieriaus titulą / 15min nuotr.

„KINFO apdovanojimus“ galima pavadinti ir visuomenės balsu, nes tik žiūrovu balsavimas nulemia tai, kas tampa geriausiais. Pristatome jums tris pretendentus į Lietuvos metų kino režisieriaus vardą. 

Alantė Kavaitė, „Sangailės vasara“

Alantė Kavaitė – lietuvių kino režisierė, daugiau kaip du dešimtmečius gyvenanti Prancūzijoje. 1992 m. Alantė Kavaitė įkūnijo pagrindinę režisieriaus Raimundo Banionio filmo „Džiazas“ veikėją Beatričę. 2007 m. Prancūzijoje debiutavo kaip režisierė ir scenarijaus autorė. Režisūrinis pilno metro debiutas, mistinė drama „Ecoute le Temps“ („Laiko garsai“) apkeliavo daugiau nei dvidešimt tarptautinių festivalių, įskaitant ir „Kino pavasarį“ bei „Šeršėliafam“ moterų filmų festivalį.

2015 m. išleistas vaidybinis filmas „Sangailės vasara“ sulaukė tarptautinio pripažinimo, laimėjo kino apdovanojimą „Sidabrinė gervė 2015“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Alantė Kavaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Alantė Kavaitė

Justinas Krisiūnas, „Dėdė, Rokas ir Nida“

Justinas Krisiūnas jau yra laimėjęs „KINFO apdovanojimuose 2014“ – pirmąjį jo filmą „Emigrantai“ žiūrovai išrinko „Metų filmu“. Su šiuo filmu kine debiutavęs režisierius nagrinėjo itin skausmingą ir daugelį lietuvių šeimų vienaip ar kitaip palietusią temą.

Po filmo „Emigrantai“ į populiarumo aukštumas Rokiškio jaunimo teatrą iškėlęs Justinas Krisiūnas toliau tęsia sėkmingą režisieriaus karjerą ir filmuoja laidas televizijoje. 2015 m. pristatė vasarišką juostą „Dėdė, Rokas ir Nida“, už kurią J.Krisiūnas ir yra nominuotas.

Asmeninio albumo nuotr./Justinas Krisiūnas
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Krisiūnas

Marius Pocevičius „Problemų tvarkytojas“

Režisierius Marius Pocevičius lietuviškame kine debiutavo su savo pirmuoju vaidybiniu filmu „Problemų tvarkytojas“. Savamokslis režisierius, aktorius ir scenaristas Marius Pocevičius nuo 2009 m. dirba kaip nepriklausomas filmų kūrėjas.

Taip pat tuo metu vaidino keliuose teatro vaidinimuose, kūrė trumpo metro filmus. Daliai lietuvių jis gali būti pažįstamas iš „Youtube“ svetainėje dedamų ironiškų, gyvenimiškas situacijas ar televizijos laidas pašiepiančių trumpametražių filmukų. Kai kurie jų sulaukė daugiau nei po 40 tūkst. peržiūrų, o Problemų tvarkytojo personažas gyvuoja jau kelerius metus.

Mariaus Černuševičiaus nuotr./Marius Pocevičius
Mariaus Černuševičiaus nuotr./Marius Pocevičius

Balsuoti už metų režisierių ar išreikšti savo nuomonę dėl kitų nominacijų galite spustelėję čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius