Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Likimo išbandymai ir dovanos

„Lūšnynų milijonierius“ JAV ir Didžioji Britanija, 2008m., 120 min. Režisierius Danny Boyle‘as. Vaidina: D.Patelis, F.Pinto, M.Mittalas. Įvertinimas 4/4
„Lūšnynų milijonierius“
„Lūšnynų milijonierius“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Likimas

Siužetas ir kontekstas

Kukliam arbatos išnešiotojui Džamalui Malikui (D.Patelis) – žaidimo „Kaip tapti milijonieriumi?“ dalyviui – belieka teisingai atsakyti į paskutinį klausimą ir jis laimės 20 mln. rupijų! Deja, suskamba skambutis. Žaidimo įrašas perkeliamas į kitą dieną. Džamalą suima policija ir ima tardyti. Jie mano, kad paauglys sukčiauja. Iš kur jis gali žinoti visus atsakymus? Apklausos policijoje metu mes išgirstame ir pamatome visą Džamalo gyvenimo istoriją. Paaiškėja neįtikėtina tiesa. Sukdamasis kaip vijurkas, Mumbajaus našlaitis – mažasis Ostapas Benderis, išeina negailestingą gyvenimo mokyklą. Jis patiria brolio išdavystę ir motinos mirtį, praranda savo gyvenimo meilę Latiką (F.Pinto). Tačiau dabar laimė, apie kurią Džamalas svajojo, yra čia pat. Belieka atsakyti į paskutinį klausimą.

Reziumė ir įvertinimas

Šiemet JAV Kino meno ir mokslo akademijos nariams bus lengviau išrinkti nugalėtoją. „Lūšnynų milijonierius“ tarp daugybės standartinių filmų sužibo originaliu scenarijumi (labai geras ir garso takelis). Tai filmas, kuriame puikiai dera melodramos, trilerio, satyros ir socialinės dramos elementai. Netgi tradiciniams Bolivudo filmams būtinas šokis, patiekiamas kaip desertas. Tikroji, nepagražinta Indija čia yra fantastiškas fonas, išryškinantis universalius žmogaus troškimus – išgyventi, išsiveržti iš skurdo ir mylėti. Tai, kad filmo herojus indas, tik sustiprina efektą ir suteikia istorijai daugiau prieskonių. Klausimai, kuriuos Džamalas išgirsta studijoje, primena pačius svarbiausius ir tragiškiausius jo gyvenimo įvykius. To, ką patiria žemiausių kastų gyventojai, jūs nepamatysite turistinių kelionių metu. Filmo autoriai įsuka mus į sukrečiantį įvykių sūkurį. Į neįtikėtinus, būtinybės padiktuotus žmonių sprendimus. Tai, kas vadinasi Amerikos svajone, nepriklauso tik Amerikai. Galima drąsiai teigti, kad Indijos svajonė yra kelis kartus ryškesnė, nes natūralioji atranka šioje per milijardą gyventojų turinčioje šalyje itin negailestinga. Tačiau rezultatas kino ekrane suteiks jums neužmirštamų emocijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius