Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 28

„Lithuanian Shorts“ pristato: režisieriaus Karolio Kaupinio filmas „Budėjimas“

Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kviečia kino mylėtojų bendruomenę kartu minėti aštuntuosius veiklos metus. Gimtadienio proga agentūra dovanoja išskirtinę galimybę pamatyti vienus įsimintiniausių pastarųjų aštuonerių metų lietuviškus trumpuosius filmus „TOP 8“, tarp kurių ir režisieriaus Karolio Kaupinio filmas „Budėjimas“.
Kadras iš filmo _Budėjimas_, rež. Karolis Kaupinis
Kadras iš filmo „Budėjimas“, rež. Karolis Kaupinis

Filmas nukels žiūrovus į tvankų vasaros vakarą, kur aplink dvelkia karščio nualinta ramybe. Prie ligoninės juokauja daktarai. Pro langą į palatą sklinda triukšmas. Apriboti ligoninės kasdienybės tėvas ir sūnus stengiasi palengvinti paskutines mamos valandas. Jie imasi visko, kad tik netektų pripažinti, jog nieko nebeįmanoma padaryti. Tai filmas apie tėvą ir sūnų, kurie slaugo motiną. Nors jie nebegali pakeisti artėjančios pabaigos – nei paspartinti jos, nei sulėtinti, tačiau stengiasi tokį būdą rasti, siekia susidoroti su tuo bejėgiškumo jausmu. Dėl to jų elgesiui būdingos smulkmenos, kurios iš išorės gali atrodyti absurdiškos.

„Budėjimas“ buvo nominuotas Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ kaip geriausias 2017 m. trumpametražis vaidybinis filmas, o jame vaidinantis Darius Meškauskas pateko tarp geriausių antraplanio aktoriaus vaidmens nominantų. „Budėjimas“ apkeliavęs nemažai tarptautinių kino renginių, tarp kurių — prestižiniai Zagrebo (Kroatija), IndieLisboa (Portugalija) bei Upsalos (Švedija) kino festivaliai. Filmas buvo įvertintas ir dėl savo kinematografnės kalbos. 2018 m. Lietuvos kino operatorių asociacijos (LAC) organizuojamuose apdovanojimuose „Ąžuolas“ komisija specialiuoju paminėjimo prizu išskyrė filmo operatorių Simoną Glinskį. „Už vizualinę filmo koncepciją, kurioje ryškėja originalus operatoriaus braižas,“ – teigė komisijos narys, režisierius Andrius Blaževičius.

Visą ketvirtadienį galima nemokamai pamatyti šį ir kitus septynis lietuviškus trumpametražius filmus, kuriuos atrinko „Lithuanian Shorts“ agentūros organizuojamo Vilniaus tarptautinio trumpųjų filmų festivalio programos sudarytojai - kino žurnalistė, kritikė Monika Gimbutaitė, prodiuserė Klementina Remeikaitė ir režisierius Andrius Blaževičius. Filmas bus rodomas nuo gegužės 28 d. 10 val. iki 29 d. 10 val. per „Lithuanian Shorts“ facebook paskyrą ir portale 15min.


Lithuanian Shorts – 2012 m. įkurta lietuviškų trumpametražių filmų agentūra, kurios pagrindinis tikslas – rūpintis nacionalinių trumpametražių filmų sklaida Lietuvoje ir užsienyje. Agentūra kiekvienų metų pradžioje sudaro ir išleidžia geriausių lietuviškų trumpametražių filmų katalogą, nuolat kuruoja internetinę platformą, kuri veikia kaip lietuviškų trumpametražių filmų duomenų bazė. „Lithuanian Shorts“ bendradarbiauja su įvairiomis Lietuvos ir užsienio organizacijomis, festivaliais ir kino teatrais, kuriems sudarinėja trumpametražių filmų programas, taip pat pristato lietuvių kino industriją didžiausiuose Europos trumpametražių kino filmų festivaliuose ir mugėse: Klermone-Ferane (Prancūzija), Berlinale (Vokietija), „Short Film Corner“ (Prancūzija), Turino trumpametražių filmų mugėje (Italija) ir t.t. „Lithuanian Shorts“ taip pat organizuoja tęstinius kino renginius: Vilniaus tarptautinį trumpųjų filmų festivalį, Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų pristatymo forumą „Baltic Pitching Forum“, tarptautinės trumpametražių filmų dienos minėjimą, Baltijos šalių scenarijų rašymo rezidenciją „Baltic Shorts Residency“, Lietuvos kino ir televizijos moterims skirtą mentorystę „Lithuanian Shorts Mentorship“, atvirų pokalbių su kino kūrėjais ciklas „Open Talks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius