Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 01 07

Londone vyks lietuviško filmo „Kita svajonių komanda“ premjera

Sausio 13 dieną Londone, „Prince Charles“ kino teatre, vyksianti jau 6-oji „Lietuviškų filmų naktis“, žiūrovams pateiks sensacingą praėjusių metų naujieną – JAV lietuvio Mariaus Markevičiaus režisuotą dokumentinę kino juostą „Kita svajonių komanda“ (The Other Dream Team).
„Kita svajonių komanda“
„Kita svajonių komanda“ / Kadras iš filmo

Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga (JKLJS), bendradarbiaudama su tarptautiniu kino festivaliu „Kino pavasaris“, ne tik ten gyvenantiems lietuviams, bet ir britams pristatys filmą, kuris Lietuvoje sumušė ne vieną lankomumo rekordą, sulaukė gausybės užsienio festivalių dėmesio bei tarptautinių kritikų įvertinimų.

„Lietuviškų filmų naktis“ vyks lietuviams ypatingą, Laisvės gynėjų dieną, kasmet primenančią Lietuvos laisvės kainą. Pasak JKLJS prezidento Vytauto Jackevičiaus, šių metų renginui pasirinkta sausio 13-oji,  siekiant priminti, su kokiu įkvėpimu ir atkaklumu lietuvių tauta iškovojo nepriklausomybę. „Mes, lietuviai, tampame vis kosmopolitiškesni, geriau pažįstame pasaulį ir dažnai kitas šalis lygindami su savąja, įžvelgiame savo trūkumus, nuvertiname ir tautiečius, ir valstybę, pamirštame, kokie vieningi buvome ir kokį kelią nuėjome, kad laisvė taptų mūsų gyvenimo pagrindu. „Kita svajonių komanda“ šmaikščiai, bet jaudinančiai žiūrovui papasakos apie svarbiausius vienybės iš lietuvių pareikalavusius įvykius,“ – teigia V.Jackevičius.

Filmą Londone pristatys filmo režisierius Marius Markevičius, specialiai šiam renginiui atvykstantis tiesiai iš Kanados, kur kartu su Jonu Valančiūnu dalyvaus šio filmo pristatyme Toronte. „Nors sunku visur suspėti, bet visuomet stengiuosi dalyvauti filmo pristatymo renginiuose. Man tai – didelė šventė. Malonu pabendrauti ir pasidalinti mintimis su žiūrovais ne tik apie tai, kas mane įkvėpė sukurti būtent tokį filmą, bet ir papasakoti tai, kas liko už kadro, bei atsakyti į žiūrovus dominančius klausimus,“ – pasakoja Marius Markevičius, su filmu per metus apkeliavęs gausybę festivalių bei kone visas JAV valstijas.

Filme „Kita svajonių komanda“ atskleidžiama dramatiška legendinės 1992 m. rinktinės kelionė į šlovės viršūnę ir dar daugiau: pasakojama, kaip šis žaidimas padėjo išlikti Lietuvos tremtiniams Sibire, kaip mūsų elitiniai sportininkai turėjo tenkinti komunistų valdžios užgaidas, kaip juos sekdavo KGB, ir dar daug kitų įdomių istorijų.

„Kita svajonių komanda“ pasakoja mūsų valstybės bei krepšinio istoriją. Tokių krepšinio žvaigždžių, kaip Šarūnas Marčiulionis bei Arvydas Sabonis vedina, olimpinė krepšinio rinktinė Barselonoje pirmą kartą žaidė už Lietuvą. Lemiamos rungtynės dėl olimpinės bronzos prikaustė ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio dėmesį. Juk krepšinio aikštelėje tą kartą Lietuva grūmėsi su buvusia Sovietų Sąjunga – šalies engėja nuo 1940 metų. Biblinei Deivido kovai su Galiotu prilygstančios rungtynės krepšinį pakylėjo į aukštesnį lygmenį – tai buvo ne tik žaidimas, bet ir mažos šalies politinio bei kultūrinio identiteto išraiška.

Bilietų į lietuvišką premjerą Londone kiekis ribotas, tad organizatoriai ragina jais pasirūpinti iš anksto. Tai galima padaryti internetu:  http://www.ticketsource.co.uk/date/54187 (bilieto kaina – £20).

Renginio vieta: kino teatras „Prince Charles“, Leicester Place London WC2H 7BY.

Daugiau informacijos rasite: http://www.jkljs.org/2012/12/kita-svajoniu-komanda/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius