-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 08

„Lūšnynų milijonierius“ susišlavė septynis BAFTA apdovanojimus (nuotraukos, video, atnaujinta 10.30 val.)

Britų akademijos filmų apdovanojimuose (BAFTA) „Lūšnynų milijonierius“ buvo pripažintas geriausiu filmu. Iš viso jam atiteko septyni laimėjimai, jis pretendavo į 11 nominacijų.
„Šiukšlynų milijonieriaus“ žvaigždė Freida Pinto
„Lūšnynų milijonieriaus“ žvaigždė Freida Pinto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Filmo scenarijaus autorius Simonas Beaufoy buvo pripažintas geriausiu, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė. S.Beaufoy sakė, jog šis laimėjimas – „didžiulė privilegija“.

Režisieriaus Danny Boyle'o filmas apie greitą praturtėjimą taip pat susišlavė apdovanojimus už geriausią už geriausią garsą, operatoriaus darbą, muziką montažą. O D.Boyle'as buvo pripažintas geriausiu režisieriumi.

Filmas su Bradu Pittu „Keista Bendžamino Batono istorija“ gavo tris BAFTA apdovanojimus. Vienas buvo už geriausią kompoziciją, o kitas – už geriausią grimą ir šukuosenas. Trečiasis apdovanojimas šiam filmui atiteko už vaizdo efektus.

Aktorė Kate Winslet buvo išrinkta geriausia aktore už vaidmenį kino juostoje „Skaitovas“. „Noriu pasidalyti juo su dviem šio filmo prodiuseriais – žinau, kad esu ne viena, sakanti, jog negaliu patikėti, kad jų sumumis jau nebėra, – su Anthony Minghella ir Sydney Pollacku“, – atsiimdama apdovanojimą sakė 33 metų aktorė.

Geriausiu aktoriumi pripažintas Mickey Rourke'as už vaidmenį filme „Imtynininkas“.

Heathas Ledgeris, kuris prieš metus buvo rastas negyvas savo bute Niujorke, po mirties buvo apdovanotas geriausio antrojo plano aktoriaus BAFTA apdovanojimu.

Heathas Ledgeris, kuris prieš metus buvo rastas negyvas savo bute Niujorke, po mirties buvo apdovanotas geriausio antrojo plano aktoriaus BAFTA apdovanojimu. Jis jam paskirtas už Džokerio vaidmenį naujausiame Betmeno filme „Tamsos riteris“.

Šį paskutinį H.Ledgerio filmą režisavo Terry Gilliamas, kuris atsiimdamas BAFTA apdovanojimą už nuopelnus kinui pagerbė šio aktoriaus, kuris mirė būdamas 28 metų, atminimą.

„Būtų buvę puiku, jei Heathas būtų laimėjęs daugiau apdovanojimų būdamas gyvas. Jis buvo genijus“, – sakė T.Gilliamas, turėdamas omenyje H.Ledgeriui už Džokerio vaidmenį po mirties paskirtą „Auksinį gaublį“ ir nominaciją „Oskarui“.

Geriausia antrojo plano aktore BAFTA pripažino Penelope Cruz, vaidinančią Woody Alleno linksmoje romantinėje dramoje „Viki Kristina Barselona“. Ji sakė, kad tai jai buvo visiškai netikėta: „Esu tokia laiminga, tokia sujaudinta, tokia nustebusi“.

„Žmogus ant lyno“ – Jameso Marsho filmas apie vyrą, kuris 1974 metais perėjo lynu tarp Pasaulio prekybos centro dangoraižių, – gavo BAFTA apdovanojimą kaip išsiskiriantis britų filmas.

„Juodoji“ komedija „Reikalai Briugėje“ buvo apdovanota už geriausią originalų scenarijų, o „Taip ilgai tave mylėjau“ gavo geriausio filmo ne anglų kalba apdovanojimą.

BAFTA apdovanojimai didelio dėmesio ėmė sulaukti tik pastaraisiais metais, o dabar laikomi vienais svarbiausių „Oskarų“ pranašų.

Pernai BAFTA laureatai keturiose aktorių kategorijose gavo ir atitinkamus „Oskarus“, bet geriausio filmo kategorijos BAFTA apdovanojimą gavęs „Atpirkimas“ Holivude pralaimėjo juostai „Šioje šalyje nėra vietos senukams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius