Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 04

M.Kvedaravičiaus filmas „Mariupolis“ pristatytas Honkongo kino festivalyje

Savaitgalį tarptautiniame 40-jame Honkongo kino festivalyje įvyko režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmo „Mariupolis“ premjera Azijoje. Filmas, kaip rašoma pranešime spaudai, buvo rodomas konkursinėje festivalio programoje. Pasaulinė šio filmo premjera buvo vasarį „Berlinalės“ festivalio oficialioje programoje „Panorama“, o Lietuvai filmas bus pristatytas balandžio 8 dieną festivalyje „Kino pavasaris“.
Kadras iš filmo „Mariupolis“
Kadras iš filmo „Mariupolis“ / Kadras iš filmo „Mariupolis“

Tarptautinis Honkongo kino festivalis yra ilgiausias tradicijas turintis Azijos kino festivalis, kasmet į programą įtraukiantis per 250 filmų iš įvairių pasaulio šalių. Šiemet festivalio programą sudarė naujausi filmai iš daugiau kaip 50 pasaulio šalių. M.Kvedaravičiaus filmas „Mariupolis“ buvo įtrauktas į konkursinę dokumentinių filmų programą, kurioje 8 filmai iš Ispanijos, Persijos, Prancūzijos, JAV, Rusijos, Birmos ir Kinijos.

Filmo „Mariupolis“ pristatyme dalyvavo filmo režisierius M.Kvedaravičius, kuris festivalio publiką apibūdino kaip atidžią, mokančią įsiklausyti į kino kalbos detales. Anot jo, po seanso užduoti klausimai buvo itin tikslūs nepaisant kultūrinio ir politinio konteksto. „Mariupolis“ – tai filmas-esė apie industrinį uostamiestį Ukrainoje, Donecko srityje. Filme vaizduojamą kasdienybę įrėmina nuolatinis karo laukimas, jo buvimas šalia.

Šiuo filmu M.Kvedaravičius pratęsia realybės tyrinėjimus, siekia perteikti kasdienybės detales, jose slypinčios būties mitologijos ir politinės žinios dermę.

Šiuo filmu M.Kvedaravičius pratęsia realybės tyrinėjimus, siekia perteikti kasdienybės detales, jose slypinčios būties mitologijos ir politinės žinios dermę. Anot režisieriaus, „Mariupolio“ sumanymas gimė besiruošiant ilgametražio eksperimentinio filmo „Stasis“ filmavimo scenoms.

„Pradėjus filmuoti ankstyvą 2015 m. pavasarį, Mariupolis jau buvo tapęs fronto linija kare su prorusiškomis jėgomis. Buvo akivaizdu, kad šis miestas, išgyvenantis istorinius įvykius, gali pasiūlyti daugybę unikalių personažų, vietų, situacijų. Tai miestas, savyje talpinantis atskirą filmą. Sukurti jį buvo spontaniškas, bet kartu labai apgalvotas sprendimas“, – sako M.Kvedaravičius.

Dokumentinis filmas „Mariupolis“ sukurtas bendradarbiaujant kino kompanijoms „Uljanos Kim studija“ ir „Extimacy Films“ (Lietuva), „Twenty Twenty Vision Filmproduktion“ (Vokietija), „Rouge International“ (Prancūzija), „435 Films“ (Ukraina). Filmo platinimo teises įsigijusi Prancūzijos kompanija „Rouge International“. Filmo „Mariupolis“ gamybos darbus ir pristatymą Honkongo kino festivalyje parėmė Lietuvos kino centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius