TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 03 03

Mantas Kvedaravičius įvertino filmą „Ežerų dugne“

Dokumentinio filmo „Ežerų dugne“ autorės – Akvilė Anglickaitė ir Irna Stanaitytė – kviečia žiūrovus pasižvalgyti po unikalų Lietuvos ežerų dugną. Režisierės, pasitelkusios narų įspūdžius ir povandeninius vaizdus, tikisi, kad pažiūrėję jų filmą, žmonės kitaip žengs ir žvelgs į savo gimtos šalies vandenis. Keturi narai pasakoja apie Versminio, Ilgio, Baltųjų Lakajų ir Asvejos nuotaikas, paslaptis ir pasaulį po vandeniu, nustebinusį net daug metų ežerus ir jų kilmę tyrinėjusius mokslininkus.
Režisierius Mantas Kvedaravičius
Režisierius Mantas Kvedaravičius

Šio filmo premjera įvyks kovo 20 dieną prasidėsiančiame festivalyje „Kino pavasaris“. Tačiau prieš tai įspūdžiais apie juostą „Ežerų dugne“ dalijasi savo režisuotu dokumentiniu filmu „Barzakh“ (2011) Europoje išgarsėjęs Mantas Kvedaravičius. Jis ne tik kuria filmus ar yra antropologijos mokslų daktaras, bet ir naujų objektų povandeniniame pasaulyje ieškantis archeologas.

„Pirmiausia tai trapus ir gražus filmas. Jo autorės joms būdingu tiksliu ritmu mus nukelia į povandeninį pasaulį. Koncentruojantis tik į tam tikrus to pasaulio objektus – šaltinius, medžius, kanjonus – jos sukuria tikslų, kristalinį, vientisą jo vaizdinį. Įspūdis, kad filmas yra „apie“, greitai dingsta. Narų pasakojimai ir jų ne retai džiuginantis vaikiškas naivumas, jau leidžia klausti apie pačią šių pasaulių sankirtą, apie grynumo paiešką. Kai autores leidžia prisiliesti prie ežero dugne esančio šaltinio ir ten ieškoti antro dugno, filmas iš esmės įvyksta“, – teigia M.Kvedaravičius.

VIDEO: Filmo „Ežerų dugne“ ištrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius