Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 02

„Medžiotojas ir Ledo karalienė“: Snieguolės istorija be Snieguolės

„Medžiotojas ir Ledo karalienė“ (originalus pavadinimas „The Huntsman: Winter's War“) pasiekė didžiuosius ekranus 2016 m. Tai 2012 m. pasirodžiusio filmo „Snieguolė ir Medžiotojas“ („Snow White and The Huntsman“) tęsinys, pasakojantis apie tai, kas įvyko iki ir po pirmojo filmo istorijos.
Medžiotojas ir Ledo karalienė
Medžiotojas ir Ledo karalienė / Stop kadras

Naujajame filme vėl sutinkame Medžiotoją (Chrisas Hemsworthas) ir piktąją

karalienę Raveną (Charlize Theron). Tačiau Kristen Stewart, atlikusios Snieguolės vaidmenį pirmoje juostoje, gerbėjai turėtų nusivilti, mat Snieguolės šioje dalyje neliko. Dėmesio centre atsiduria Medžiotojo istorija, jo priešprieša su piktosiomis raganomis Ravena ir Freya bei meilės istorija su kovotoja Sara (Jessica Chastian). Filme savaip interpretuojamos iškart dvi pasakos: „Snieguolė ir septyni nykštukai“ ir „Ledo Karalienė“, o ištikimi animacinio filmo „Ledo šalis“ („Frozen“) gerbėjai neabejotinai ras sąsajų tarp Elzos ir karalienės Freyos.

Iš pradžių filmas nukelia į praeitį: prieš daugelį metų, kai Medžiotojas dar buvo mažas vaikas, jo šalį užvaldė Ledo Karalienė Freya (Emily Blunt), jaunesnioji Ravenos sesuo. Po išgyventos asmeninės dramos, Freya įgavo galią valdyti sniegą ir ledą ir visiems laikams atsisakė meilės. Mylėti draudžiama ir jos gvardijos kovotojams, kurie yra ugdomi iš į nelaisvę patekusių vaikų. Medžiotojas tampa vienu geriausiu Freyos kovotoju, tačiau pamilsta savo bendražygę Sarą. Jis brangiai sumoka už nepaklusimą Freyos įsakymui atsisakyti meilės, ir vienas gyvena miške, gedėdamas prarastos mylimosios.

Vėliau įvykiai klostosi jau po istorijos, matytos filme „Snieguolė ir Medžiotojas“. Kai dingsta stebuklingas Ravenos veidrodis, Medžiotojui kartu su nykštukais tenka leistis į jo paieškas, kurios atneš jam daugybę pavojingų nuotykių ir netikėtą susitikimą su mirusia laikyta Sara.

Filme „Medžiotojas ir Ledo Karalienė“ nebeliko niūrios ir slegiančios atmosferos, persmelkusios pirmąją dalį. Tai gyvesnis ir šviesesnis filmas – ko vertas vien besišypsantis Medžiotojas. Atskiro dėmesio nusipelno kostiumai, kuriuos kūrė Coleen Atwood, 3 Oskarų už kostiumų dizainą laimėtoja. Žiūrint filmą, kartais norisi paspausti „pauzės“ mygtuką ir kuo detaliau apžiūrėti spindinčius karalienių-seserų apdarus.

Pasikeitė ir filmo režisierius: į Ruperto Sanderso vietą atėjo Cedricas Nicolasas-Troyanas, kūręs vizualinius efektus filme „Snieguolė ir Medžiotojas“, ir už tai nominuotas Oskarui. Tad nenuostabu, kad „Medžiotojas ir Ledo karalienė“ džiugina akį įspūdingais vaizdais ir efektais.

Galima ginčytis dėl filmo privalumų ir trūkumų, tačiau daugelis kritikų sutartinai išskiria aktores, atlikusias pagrindinius moteriškus vaidmenis: Charlize Theron, Emily Blunt ir Jessica Chastian. Jų kuriamos herojės, kad ir kokios skirtingos būtų, yra nepriklausomos, savarankiškos ir stiprios.

Nesitikėkite iš „Medžiotojo ir Ledo Karalienės“ gilių įžvalgų ir filosofinių pamąstymų apie gyvenimo prasmę. Tai vaizdinga ir romantiška pasaka, su gražiais vaizdais, įspūdingais kostiumais, mėgstamais aktoriais ir nesudėtingu siužetu. Nors „Medžiotojas ir Ledo Karalienė“ niekada nepateks į geriausiųjų TOP100, jeigu ieškote lengvo filmo, padėsiančio atsipalaiduoti po alinančios dienos ir nukelsiančio į stebuklingą pasaulį, tai gali būti tinkamas pasirinkimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius