Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 17

Mirė legendinio filmo „Rokis“ režisierius Johnas Avildsenas

Mirė „Oskaro“ laureatas kino režisierius Johnas Avildsenas, sukūręs didžiulio populiarumo sulaukusius filmus apie nevykėlių ir skriaudžiamųjų pergales „Rokis“ (Rocky) ir „Karatė vaikis“ (The Karate Kid).
Johnas Avildsenas
Johnas Avildsenas / Nuotr. iš „Instagram“

81-erių kino kūrėjas mirė nuo kasos vėžio „Cedars-Sinai“ medicinos centre Los Andžele, pranešė dienraštis „The Los Angeles Times", remdamasis J.Avildseno vyriausiuoju sūnumi.

1976-ųjų hitas „Rokis“ – adrenalino kupina juosta, pasakojanti apie iš Filadelfijos darbininkų klasės kilusio neturtingo boksininko iškilimą – pelnė J.Avildsenui „Oskarą“ už geriausią režisūrą.

Ši riboto biudžeto drama sulaukė netikėto populiarumo ir padėjo aktoriui Sylvesteriui Stallonei užkopti į Holivudo aukštumas. Vėliau buvo sukurti šeši filmo tęsiniai, bet J.Avildsenas režisavo tik vieną iš jų – juostą „Rokis 5“ (Rocky V).

J.Avildsenas taip pat režisavo daugybę žiūrovų į kino sales pritraukusią juostą „Karatė vaikis“. 1984-aisiais ekrane pasirodęs filmas pasakoja apie skriaudžiamą paauglį, kuris iš namų meistro japono išmoko karatė ir taip įgijo pasitikėjimo.

Režisierius vėliau sukūrė abu „Karatė vaikio“ tęsinius – 1986 metais pasirodžiusi „Karatė vaikis 2“ (The Karate Kid, Part II) ir 1989 metais ekranus pasiekusį „Karatė vaikis 3“ (The Karate Kid, Part III).

„Jo sukurtos įkvepiančios pergalių, drąsos ir jausmų istorijos užkariavo kelių amerikiečių kartų širdis,“ – rašoma Amerikos režisierių gildijos prezidento Pariso Barclay pareiškime.

S.Stallone pagerbė jam žvaigžde padėjusio tapti režisieriaus atminimą žinute socialiniame tinkle „ Instagram“.

„Ilsėkis ramybėje. Neabejoju, kad netrukus režisuosi hitus danguje. Ačiū, Sly“, – parašė aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius