Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 11

„Monstrų viešbučio“ kūrėjas: „Šis filmas – daugybę žmonių juoktis privertęs animacijos atgimimas“

Pelningiausia visų laikų rugsėjo premjera JAV tapęs debiutinis animacijos kūrėjo Genndy Tartakovsky filmas „Monstrų viešbutis“ (angl. „Hotel Transylvania“) jau spalio 19 dieną pasieks ir Lietuvos kino teatrus. Anksčiau prie animacinių serialų, tokių kaip „Deksterio laboratorija“ ir „Samurajus Džekas“ dirbęs G.Tartakovsky prisipažino jutęs nemenką spaudimą, mat jis buvo net šeštasis „Monstrų viešbučio“ režisierius bei vienintelis, sugebėjęs ne tik šį projektą užbaigti, bet ir sulaukti pasaulinės sėkmės.
Filmas „Monstrų viešbutis“ (angl. „Hotel Transylvania“)
Filmas „Monstrų viešbutis“ (angl. „Hotel Transylvania“) / „ACME Film“ archyvo nuotr.
Temos: 2 Viešbutis Gimimas

Rusų kilmės kino kūrėjas G.Tartakovsky „Monstrų viešbučio“ režisieriumi buvo pasirinktas 2011-ųjų vasarį. Iki to laiko už ankstesnius darbus jis buvo nominuotas 13-ai garsiųjų televizijos apdovanojimų „Emmy“ ir tris jų laimėjęs. Taikliu humoru, sąmoju, išradingumu ir savitu stiliumi pagarsėjęs režisierius Wired.com pasakojo pajutęs didžiulį palengvėjimą, kai suvokė, jog žiūrovai pamilo jo darbą.

„Nuėjau pažiūrėti filmo ne su kritikais, o su paprastai žiūrovais. Pastebėjau, kad vaikai visą filmą ramiai išsėdėjo savo kėdėse ir žiūrėjo įsitempę, o kartais gardžiai nusijuokdavo. Manau, tai geriausiais įvertinimas“, – sakė G.Tartakovsky. Jis pasidžiaugė, kad „Monstrų viešbutis“ išėjo labai patrauklus savo vizualumu ir nenusileido kompanijos „Pixar“ šedevrams. „Ėjome kitu keliu. Nors įprasta manyti, kad sėkmingi gali būti tik animaciniai filmai su dramos elementais, nutarėme, kad mūsiškė bus tiesiog komedija – linksma, kvailoka ir labai juokinga. Panašu, kad pataikėme į dešimtuką“, – kalbėjo režisierius.

Dėl savo pasirinkto braižo kuriant „Monstrų viešbutį“ ilgokai nerimavęs kūrėjas lengviau atsipūtė tik po jo premjeros. „Nenorėjau, kad „Monstrų viešbutis“ taptų vinimi į animacijos karstą. Dabar kone visi filmukai kuriami su kompiuterine grafika, tarsi filmai suaugusiems ir niekas nebemėgina atgaivinti tos animacijos, kurią visi anksčiau taip mėgo. Pasirinkau rizikingą variantą ir nebuvau tikras iki paskutinės minutės. Jie būtų nepasisekę, šis filmukas galėjo reikšti animacijos fiasko, o dabar – tai tikras, daugybę žmonių juoktis privertęs animacijos atgimimas“, – džiaugėsi G.Tartakovsky.

Lietuviškai dubliuotame „Monstrų viešbutyje“ Drakulai balsą paskolino aktorius Vytautas Rašimas, jo dukrai Meivis – Agnė Katkaitė, o jos pamiltas žmogus Džonatanas prabilo Juliaus Žalakevičiaus balsu. Taip pat prie šios juostos darbavosi Algirdas Dainavičius (Frankenšteinas), Neringa Varnelytė (Vanda), Sergejus Ivanovas (Veinas), Aleksas Kazanavičius (Grifinas), Dalius Skamarakas (Mumija), Džiugas Siaurusaitis (Susitraukusi galva) ir kiti. Filmas šalies kino tetrus pasieks spalio 19 dieną.

Lietuviškai dubliuotas filmo „Monstrų viešbutis“ anonsas:

VIDEO: Filmo "Monstrų viešbutis" lietuviškai dubliuotas anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius