-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 03

Motinos dienos proga – jaudinanti italų drama apie amžiną sūnaus meilę motinai

„Nesutikau nė vieno žmogaus, kuris man pasakytų: aš dievinu savo motiną – ji tobula“, – sako italų kino režisierius Marco Bellocchio. Tačiau čia pat priduria, jog  sudėtingi santykiai, kurie mezgasi tarp motinos ir vaiko, jį labiausiai ir domina. Apie tai jis kalba naujausiame filme „Saldžių sapnų“, kurio premjera Lietuvoje – prieš Motinos dieną, gegužės 5-ąją.
Kadras iš filmo „Saldžių sapnų“
Kadras iš filmo „Saldžių sapnų“
Temos: 2 Motinos diena Kinas

Filmas pasakoja apie Masimą – sėkmingą ir puikią karjerą užsitikrinusį žurnalistą. Rodos, vyrui nieko netrūksta, tačiau prisiminimai jį vis grąžina į vaikystę, kai būdamas devynerių neteko motinos. Šis išsiskyrimas Masimą lydi visą gyvenimą ir neleidžia nurimti.

„Mano herojus yra lyg mažas vaikas, kuris vis dar negali susitaikyti su mintimi, jog šalia nėra motinos. Dėl šios priežasties jis visomis jėgomis bando save apsaugoti vien tam, kad galėtų gyventi toliau“, – apie pagrindinį veikėją sako M. Belocchio.

Masimo gyvenimas pradeda keistis, kai vieną dieną jis sutinka gydytoją Elizą. Ši atveria slapčiausias vyro vaikystės žaizdas ir imasi jas gydyti.

Režisierius sako, jog sumanymas papasakoti apie sūnaus meilę motinai negimė spontaniškai. Jo teigimu, iki šiol italų kultūroje „motinos kultas“ yra svarbus ir reikšmingas – su juo užaugo ne viena karta. Tiesa, pats M. Belocchio prisipažįsta, jog jo paties santykiai su motina nebuvo itin šilti.

„Aš niekada nepatyriau idealios meilės iš savo motinos. Tačiau ne dėl to, jog ji manęs nemylėjo, o dėl to, jog visą laiką buvo užsiėmusi, bandydama auginti vaikus ir tvarkydama kasdienius reikalus. Štai šis savotiškai pažeistas motinos mitas mane labiausiai ir sudomino“, – apie vaikystę ir mintį kurti filmą „Saldžių sapnų“ prisimena režisierius.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka italų aktorius Valerio Mastandrea, Lietuvos žiūrovams pažįstamas iš šiuo metu kinuose rodomo filmo „Tobuli melagiai“, ir prancūzų aktorė Bérénice Bejo, geriausiai pažįstama iš „Oskaru“ apdovanoto filmo „Artistas“.

Kino kritikai naujausią M. Belocchio filmą vadina šiltu ir sugrąžinančiu prie temų, kurios jį jaudina daugiau nei 50 metų, šiuo atveju – šeimos. Tačiau, kaip pabrėžia „Hollywood Reporter“ kino apžvalgininkė Deborah Young, net ir pasakodamas apie rimtus ir sudėtingus dalykus M. Bellocchio naujame filme nešykšti ir ironiško humoro.

VIDEO: Filmo „Saldžių sapnų“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius