-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 21

Natalie Portman – juodiji gulbė atgaivino senovės mitus

Juodoji gulbė Natalie Portman Holivude laikoma bene intelektualiausia jaunosios kartos aktore. Mergina moka šešias kalbas, pvz., japonų ir arabų, yra baigusi psichologijos studijas prestižiniame Harvardo universitete, parašė ne vieną mokslinį straipsnį, o prieš dešimt metų, būdama vos dvidešimties pareiškė: „geriau jau būsiu protinga negu žymi aktorė“.
Natalie Portman
Natalie Portman / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tad visai nenuostabu, jog intelektualės gražuolės profesorės Foster vaidmeniui filme „Toras“ kūrėjai pasirinko būtent ją.

Po intensyvaus filmavimosi „Juodojoje gulbėje“ N.Portman dar spėjo nusifilmuoti romantinėse komedijose „Be įsipareigojimų“ ir „Jūsų nešvankybe“, ėmėsi prodiusuoti romantinį siaubo trilerį „Puikybė, prietarai ir zombiai“ bei sutiko filmuotis nuotykių trileryje „Toras“.

Smulkutė Oskaro laureatė, intensyviai dirbdama be poilsio dienų, paklausta kodėl sutiko vaidinti „Tore“ kaip mat atgyja. „Jaučiausi tarsi išsunkta citrina. Tačiau vos gavusi pasiūlymą filmuotis „Tore“ sutikau net negalvodama. Visų pirma, esu beprotiškai didelė „Marvel“ komiksų gerbėja. Be to, negalėjau praleisti galimybės filmuotis mano mėgstamo režisieriaus Kenneth Branagh juostoje. Turiu prisipažinti, kad jei režisieriumi būtų buvęs ne jis, nebūčiau ryžusis filmuotis. Man taip pat patiko profesorės Džein Foster personažas – ji protinga, išsilavinusi moteris ir stipri asmenybė, žinanti, ko nori iš gyvenimo,“ – vieną po kitos priežastis, lėmusias jos sprendimą filmuotis filme „Toras“ vardina talentingoji N.Portman.

Paprašyta papasakoti kaip ruošėsi profesorės vaidmeniui N.Portman pradeda juoktis: „žinote, neduokite man pavalgyti, tačiau duokite perskaityti kelis mokslinius straipsnius. Režisierius K.Branagh  davė krūvą knygų apie mokslininkų biografijas ir skandinavų mitus, nes norėjo, kad susidaryčiau įspūdį apie savo personažą ir jį perprasčiau. Nepatikėsite, tačiau kartais skaitydavau visą naktį“ – atvirai pasakoja aktorė.

Naujausiame, mitais ir legendomis paremtame technologiškai itin pažangiame veiksmo trileryje „Toras“ susirinko visas būrys kino žvaigždžių – Natalie Portman, Anthony Hopkins, Clark Gregg, Rene Russo.

Filmas pasakoja, kaip griaustinio dievas Toras Asgarde, išprovokavęs konfliktą tarp galingų klanų ir tuo užrūstinęs tėvą Odiną, kaip eilinis mirtingasis yra išsiunčiamas į Žemę. Netekęs savo dieviškų galių vyras priverstas gyventi tarp žmonių, kur jį atranda skandinavų mitologijos tyrėjas, profesorius Andrew ir Džein. Netrukus Toras sužino, kad klastingas įbrolis Lokis ketina užpulti ir sunaikinti kaimyninę planetą, o jo tėvas merdėja. Štai tada Toras stoja į kovą už tai, kas brangiausia.

Skandinavų mitai Lietuvos 3D kino ekranuose atgyja gegužės 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius