Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 04

Naujajai „Titaniko“ ekranizacijai Jamesas Cameronas buvo priverstas pakeisti vieną filmo sceną

Garsiojo „Titaniko“ režisierius Jamesas Cameronas buvo priverstas perfilmuoti vieną filmo sceną, kai vienas žymus astronomas pareiškė, kad laivui skęstant buvo kitoks žvaigždžių išsidėstymas, nei vaizduojama, – praneša „The Telegraph“.
Akimirka iš filmo „Titanikas“
Akimirka iš filmo „Titanikas“ / Kadras iš vaizdo įrašo

Amerikietis astronomas Neilas Tysonas parašė laišką perfekcionizmu garsėjančiam režisieriui ir pareiškė, kad tuo metu, kai pagrindinė filmo aktorė Rose (vaidina Kate Winslet) plūduriavo ant vandens, filme buvo pavaizduotas ne toks žvaigždžių išsidėstymas, koks buvo 1912 metų balandžio 15 dieną 4.20 val. ryto.

Atsakydamas į laišką, J.Cameronas paprašė astronomo, kad šis atsiųstų visiškai tikslų to meto žvaigždžių išsidėstymo žemėlapį ir prižadėjo, kad ši filmo scena naujajai 3D ekranizacijai bus pakeista.

„Neilas Tysonas atsiuntė man gan kritišką laišką nurodydamas, kad tuo metu žvaigždžių išsidėstymas buvo kitoks. Todėl aš, turėdamas perfekcionisto reputaciją, tiesiog privalėjau pakeisti šią filmo sceną. Taigi sutikau ir paprašiau jo atsiųsti tikslų žvaigždžių išsidėstymo žemėlapį“, – pasakojo filmo „Titanikas“ režisierius Jamesas Cameronas.

15min.lt siūlo pasižiūrėti filmo „Titanikas 3D“ anonsą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius