Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 04 20

Negirdėti faktai apie pamėgtą serialą „Begėdis“

Jeigu reikėtų įvardinti pirmą į galvą atėjusį kontroversišką ar net šokiruojantį komedinį serialą, tai ko gero būtų „Begėdis“ (angl. „Shameless“). Šis serialas turi dvi versijas. Pirmoji - originalas, kuriamas ir rodomas Jungtinėje Karalystėje. Antroji, labiau žiūrovų įvertinta, kuriama Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Kadras iš serialo „Begėdis“
Kadras iš serialo „Begėdis“ / „Showtime“ nuotr.
Temos: 2 Serialas Kinas

Pranešime žiniasklaidai – amerikietiškojo „Begėdžio“ įdomybės, kurių galbūt nežinojo net ir tikri serialo gerbėjai.

1. Frenkas Galageris (akt.Williamas Macy) savo karjerą pradėjo mažame Čikagos teatre, kuriame uždirbdavo tik 100 dolerių per savaitę, tačiau šiandien jo turto vertė siekia 22 milijonus JAV dolerių.

2. Serialas „Begėdis“ skiriasi nuo kitų panašaus pobūdžio serialų tuo, kad režisierius reikalauja, kad visi aktoriai savo tekstą būtų išmokę mintinai ir galėtų vaidinti be jokio scenarijaus. Ši užduotis reikalauja nemažai įgūdžių.

„Showtime“ nuotr./Kadras iš serialo „Begėdis“
„Showtime“ nuotr./Kadras iš serialo „Begėdis“

3. Pirmajame serialo aprašyme, Fiona turėjo būti tipinė viršsvorio turinti blondinė su stipriu charakteriu. Tačiau vaidmeniui buvo pasirinkta visiška priešingybė – Emmy Rossum, kuri yra liekna ir tamsiaplaukė.

4. Šiame seriale kiekvienas vaikas (išskyrus Liamą) atitinka alkoholikų tėvų vaikų elgesio stereotipą. Tobulas vaikas – Debė (akt. Emma Kenney). Revoliucionierius ir dėl visų blogybių kaltinamas – Carlas (akt. Ethanas Cutkosky). Juokdarys ir visada sėkmę nešantis – Lipas (akt. Jeremy Allenas White'as). Pasimetęs vienišius gėjus – Ianas (akt. Cameronas Monaghanas) ir vyresnioji sesuo rūpintojėlė – Fiona.

5. Dauguma serialo gerbėjų nežino, kad Frenką turėjo vaidinti aktorius Woody‘s Harrelson‘as, bet planas nepavyko dėl vis nukeliamos pilotinės serijos filmavimo ir Woody’is pradėjo vaidinti filme „Zombių žemė“ (angl.„Zombieland“, 2009m.)

6. Serialo veiksmo vieta – Čikagos kaimynystėje esantis Canaryville’is. Tačiau didžioji serialo dalis buvo nufilmuota Los Andžele esančioje studijoje. Komanda turėjo keletą kartų metuose apsilankyti Čikagoje, kad nufilmuoti scenas susijusias su miesto vaizdais ir namo išore.

7. Serialo aktoriai filmavimo metu, dažnai mėgdavo vieni kitiems krėsti šunybes. Vienas komandos narys nusprendė papokštauti su Fiona (akt. Emmy Rossum) ir ant jos persirengimo kambario durų uždėjo užrašą „Viešas tualetas“. Aktorė suprato, kad kažkas ne taip tik po to, kai jos kambaryje apsilankė keletas atsitiktinių praeivių.

8. Kitas pokštas, kuris tęsėsi visų filmavimų metu, taip pat buvo skirtas Fionai. Styvas (akt. Justinas Chatwinas) prieš intymias scenas su Emmy Rossum prisivalgydavo svogūnų arba ne itin skaniai kvepiančio tuno.

9. Veronika (akt. Shanola Hampton) tikrovėje yra pastoriaus iš Pietų Karolinos dukra, ji net giedodavo bažnyčioje per mišias. „Begėdyje“ jos vaidmuo yra visiškai priešingas, bet tai nedarė jokios įtakos aktorės santykiams su šeima.

„Showtime“ nuotr./Kadras iš serialo „Begėdis“
„Showtime“ nuotr./Kadras iš serialo „Begėdis“

10. 4-to sezono pradžioje Veronika tapo nėščia vien tik dėl to, nes tuo metu aktorė iš tikrųjų laukėsi kūdikio.

11. Ethanas Cutkosky, vaidinantis Carlą paprašė pašalinti jo vaidmenį iš paskutinių kelių 5 sezono serijų, nes jam prasidėjo mokslai ir jis nenorėjo praleisti pačių pirmųjų dienų mokykloje. Kūrėjai greit rado išeitį ir jį seriale kuriam laikui pasodino į nepilnamečių kalėjimą.

12. Serialo pora Mandy (akt. Emma Greenwell) ir Lipas (akt. Jeremy Allenas White'as) kurį laiką buvo pora ir realiame gyvenime.

13. Emmy Rossum ir Justinui Chatwin’ui prieš „Begėdį“ jau teko kartu filmuotis. Jie abu vaidino pagrindinius vaidmenis filme „Drakonų kova: Evoliucija“ (angl.„Dragonball Evolution“, 2009 m.). Justinas vaidino Goką, o Emmy – Bulma.

Serialo „Begėdis“ kūrėjai oficialiai patvirtino, kad pradeda kurti naują sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius