Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 04 07

Nemokamas „Išgyventi vasarą“ ir „Animus Animalis“ peržiūras lydės pokalbiai apie kino profesijas

Filmų peržiūros trečiadieniais, o pokalbiai ketvirtadieniais – tokią virtualių renginių seriją, skirtą supažindinti su kino industrijos profesionalų darbu, pristato kino mokykla „Youngblood“ ir Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka. Perspektyvių lietuvių kūrėjų darbus namų kino platformose bus galima pamatyti nemokamai.
Kadrai iš filmų „Išgyventi vasarą“ ir „Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)“
Kadrai iš filmų „Išgyventi vasarą“ ir „Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)“

Ką veikia garso režisierius? Kaip dirba prodiuseriai? Kiek laiko užtrunka vieno filmo montažas? Į šiuos klausimus atsakys režisierės ir scenaristės Marijos Kavtarazdės kalbinami kino industrijos specialistai – montažo režisierius Armas Rudaitis, garso režisierius Julius Grigelionis, aktorė Gelminė Glemžaitė, prodiuserė Klementina Remeikaitė ir režisierius bei operatorius Vytautas Katkus. Kiekvienas „Kino susitikimų“ pokalbis bus tiesiogiai transliuojamas Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos ir kino mokyklos „Youngblood“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyrose.

„Nors dažniausiai po filmų peržiūrų matome tik režisierius, išties labai daug žmonių dirba prie filmų kūrimo, kad jie taptų būtent tokiais, kokius pristatome. Kino profesionalai, kuriuos kalbinsiu, yra mano kolegos ir kino mokyklos „Youngblood“ dėstytojai. Pati iš šių žmonių mokausi, semiuosi įkvėpimo ir tikiuosi, kad mūsų pokalbiai bus įdomūs ir kinu besidomintiems žmonėms, ir tiems, kurie jo norėtų pradėti mokytis nuo pagrindų“, – sako renginių ciklo koordinatorė M. Kavtaradzė.

Kiekvieną filmą paskelbtose namų kino platformose bus galima peržiūrėti kiekvieną trečiadienį, pokalbiai vyks ketvirtadieniais. Iš viso ketinama parodyti 4 skirtingų lietuvių kūrėjų darbus. Balandžio 8 dieną „Kino susitikimus“ pradės šiemet pristatytas dokumentinis filmas Misija Sibiras'19. Paliesti tremtį, kuriame žvelgiama į pernai Kazachstane vykusią ekspediciją „Misija Sibiras’19“ ir lietuvių tremtinių kapus tvarkiusius dalyvius. Juos su kamera sekęs filmo autorius A. Rudaitis ne vienerius metus dirba montažo režisieriumi kine ir televizijoje, todėl plačiau papasakos apie profesijos subtilybes ir pasidalys savo sukaupta patirtimi. Pokalbis vyks balandžio 9 dieną, 18 valandą.

Balandžio 22-ąją kino platformoje „Kinofondas“ bus galima išvysti Toronto kino festivalyje pristatytą, geriausiu Baltijos šalių filmu Taline paskelbtą M. Kavtaradzės debiutinį darbą „Išgyventi vasarą“. Šviesioje kelio dramoje režisierė vaizduoja psichiatrinėje ligoninėje pradėjusią dirbti Indrę, kuri gauna užduotį – du pacientus pervežti iš Vilniaus į pajūrį. Taip ji leidžiasi į kelionę su bipolinį sutrikimą turinčiu Pauliumi ir savyje užsisklendusia Juste. Filme nagrinėjamos šiandien ypač aktualios psichinės sveikatos ir psichologinės temos.

Po „Išgyventi vasarą“ peržiūros, kurią dovanoja festivalis „Kino pavasaris“, vyks du pokalbiai su šio filmo kūrybinės komandos nariais – balandžio 23 dieną su aktore Gelmine Glemžaite, o kitą dieną – su garso režisieriumi Juliumi Grigelioniu.

VIDEO: Filmo „Išgyventi vasarą“ anonsas

Dar viena debiutinė juosta, kurią bus galima pamatyti namuose – režisierės Aistės Žegulytės dokumentika „Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)“, kurioje ji pasakoja apie iškamšų meistrus. Filmas nemokamai bus prieinamas balandžio 29 dieną, o kitą dieną vyksiantis pokalbis su šio filmo operatoriumi V. Katkumi vainikuos visą ciklą.

VIDEO: Animus Animalis (Istorija Apie Žmones, Žvėris Ir Daiktus) | Kino Pavasaris 2019

Dėl šalyje paskelbto karantino organizatoriai šį renginių ciklą, turėjusį vykti bibliotekoje, sumanė perkelti į virtualią erdvę. Todėl filmus kviečiama žiūrėti namuose, o pokalbių klausytis ir klausimus užduoti – socialinėje erdvėje. Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka nuotoliniu būdu įgyvendina ir daugiau veiklų – telefonu skaito knygas senjorams, konsultuoja elektroninių ir audioknygų klausimais, siunčia natas elektroniniu paštu, nuo balandžio vidurio vykdys virtualią biblioterapiją.

Informaciją apie visas nemokamas peržiūras ir jas lydinčius pokalbius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius