-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30

„Nepatogaus kino“ žiūrovų prizas atiteko Lietuvos režisieriui

Praėjusią savaitę Vilniuje pasibaigusio ir po kitus Lietuvos miestus keliaujančio dokumentinių filmų festivalio „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ žiūrovai nudžiugino Lietuvos dokumentinio kino kūrėjus. Kasmet festivalio lankytojai balsuodami renka labiausiai patikusį dokumentinį filmą. Šiemet 6,2 tūkstančio Vilniuje peržiūras aplankiusių žiūrovų iš daugiau nei 40 filmų programos daugiausiai simpatijų skyrė režisieriaus Mindaugo Survilos dokumentiniam filmui „Stebuklų laukas“.
„Stebuklų laukas“
„Stebuklų laukas“ / Organizatorių nuotr.

Toks festivalio žiūrovų sprendimas maloniai nudžiugino festivalio rengėjus. „Festivalyje  „Žiūrovų balso“ apdovanojimas skiriamas nuo 2007 metų, tačiau Lietuvos režisieriaus sukurtas filmas geriausiai įvertintas pirmą kartą. Dar įdomiau tai, kad „Stebuklų laukas“ tik viena šimtąja balsų dalimi aplenkė Giedrės Žickytės „Kaip mes žaidėme revoliuciją“. Tai džiuginantis, optimizmo visam lietuviškam dokumentiniam kinui suteikiantis rezultatas. Lietuvos režisieriai gali sukurti puikų, žiūrovišką dokumentinį kiną“, – teigė festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Pačiam Mindaugui Survilai ši žinia taip pat buvo netikėta. „Prieš seansą galvojau, kad susirinks tik keletas žiūrovų, juk filmas jau buvo gana plačiai parodytas. Buvau labai nustebintas, kai 175 vietų kino salėje pasižiūrėti mano filmo atėjo gerokai daugiau nei 200 žmonių“, – stebėjosi M. Survila. Šiuo metu naują filmą kuriantis režisierius džiaugėsi įvertinimu, dėkojo festivalio organizatoriams ir žiūrovams. „Juk filmus kuri ne tam, kad jie atsigultų į lentyną. Žiūrovų įvertinimas visada yra pats maloniausias, tai labai motyvuoja ir įkvepia naujiems darbams“, – sakė režisierius.

Artimiausiu metu „Stebuklų lauką“ festivalio programoje galės pamatyti ir kitų miestų žiūrovai. Šiuo metu „Nepatogaus kino“ peržiūros vyksta Kaune, o lapkričio mėnesį festivalis iškeliaus į mažesnius miestus: Šiaulius (Ch. Frenkelio vila, lapkričio 6–10 d.) Klaipėdą (Kultūrų komunikacijų centras, LCC tarptautinis universitetas lapkričio 7¬–11 d.), Alytų (lapkričio 8–11 d.), Marijampolę (lapkričio 9–11 d.),  Uteną, Ukmergę ir Panevėžį (lapkričio 14–17 d.).

Visą informacija apie filmus ir renginius svetainėje www.nepatoguskinas.lt.

Organizatorių nuotr./Stebuklų lauko peržiūra
Organizatorių nuotr./„Stebuklų lauko“ peržiūra

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius