-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 23

,,Nerutina“ skinasi kelią į tarptautinę areną (video)

Režisierės Jūratės Samulionytės trumpametražis filmas ,,Nerutina“ pateko į tarptautinio Lukos animacinių filmų festivalio oficialią konkursinę programą. Jaunos režisierės iš Lietuvos varžovai – ir ,,Oskarais“ apdovanoti kūrėjai.
Filmas „Nerutina“
Filmas „Nerutina“ / Kadras iš filmo

Be J.Samulionytės filmo ,,Nerutina“, į konkursinę programą pateko dar keturiasdešimt animacinių filmų iš viso pasaulio. Tarp jų – japono Kunio Katô, šiemet laimėjusio ,,Oskarą” už geriausią trumpametražį animacinį filmą, darbas ,,La Maison en Petites Cubes“, prancūzo Jeremy Clapino, 2008 metais nominuoto Akademijos apdovanojimams už geriausią trumpametražį filmą, darbas ,,Skhizein", garsaus italų gatvės menininko Blu animacinis filmas ,,Muto", sparčiai garsėjančio estų animatoriaus Ulo Pikkovo darbas ,,Dialogues“ ir olandų Kaj ir Paulo Driesenų, prieš kelerius metus taip pat nominuotų ,,Oskarui”, filmas ,,The Seven Brothers“. 

,,Tai malonus netikėtumas visai kūrybinei filmo grupei. Nors ir nemanome, kad ,,Nerutina" yra vienareikšmiškai animacinis filmas, animacinių elementų filme tikrai nepaneigsi.  Patekti į šį festivalį reiškia, kad buvai pastebėtas tarp originaliausių savo forma ar siužetu filmų. O įvertinusi dar ir tai, kad į konkursinę programą patenka jau pripažintų kūrėjų skirtingų technikų filmai: ir lėliniai, ir 2D, ir 3D grafikos, ir pikselizacijos, supranti, kad tai – be galo didelis pasiekimas“, – pasakoja režisierė Jūratė Samulionytė.

Italijos miestas Luka jau gerus du dešimtmečius vadinamas eksperimentuojančių Europos animatorių meka, kur kasmet kovo mėnesį vyksiančiame festivalyje skelbiami metų geriausieji.  Festivalio pagrindinis tikslas – ieškoti naujų animacijos formų, peržengiančių animacijos vaikams ribas.

Kiti filmo ,,Nerutina“ pasiekimai: per metus filmas buvo parodytas daugiau nei dvidešimtyje tarptautinių kino festivalių. Pelnė ,,Sidabrinės gervės“ kino apdovanojimą kaip ,,Geriausias metų trumpametražis filmas 2008" . Tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje 2 ANNAS 2008 Baltijos šalių filmų programoje pelnė II vietą,  tarptautiniame kino mokyklų filmų festivalyje ,,Amirani 2008“ Tbilisyje, Gruzijoje, ,,Nerutinai“ skirtas žiuri apdovanojimas.

VIDEO: Nerutina - filmo santrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius