Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09

Norvegijos filmų kūrėjai nemokamai pristatys savo tautos kino šedevrus

Belaukiant didžiausio kino įvykio Lietuvoje – 17-ojo „Kino pavasario“, festivalio organizatoriai išskirtinių filmų gerbėjams siūlo nepraleisti „ARTscape“ projekto dovanojamos pažinties su Norvegijos kinu bei jo ryškiausiais atstovais, kuri prasidės jau šį ketvirtadienį.
Knuto Eriko Jenseno filmas „Ledinis bučinys“
Knuto Eriko Jenseno filmas „Ledinis bučinys“ / Kadras iš filmo

„Kad „Kino pavasario“ nebūtų taip sunku laukti, siūlome praskaidrinti žiemą geru Norvegijos kinu. Drauge su Norvegijos kino institutu atrinkome įsimintinus ir šios šalies kiną labiausiai atspindinčius bei tarptautinį pripažinimą pelniusius filmus. Kasdien kino mylėtojams pasiūlysime nemokamai po kino kūrinį“, – įsimintinas kino akimirkas žada festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė. 

„ARTscape“ projektui bendradarbiaujant su Norvegijos kino institutu ir Norvegijos ambasada Lietuvoje, sausio 12 – 16 dienomis bus pristatyti penki tarptautinio pripažinimo sulaukę norvegų vaidybiniai filmai, kurie bus nemokamai rodomi „Skalvijos“ kino centre.

„ARTscape. Norvegija“ penketuką sudarys skirtingi ir dėmesį kaustantys filmai: „Oskarams“ nuominuoti – režisieriaus Nilso Gaupo filmas „Vedlys“ bei režisieriaus Petterio Næsso komiška drama „Elingas“; į Kanų festivalio kino kritikų savaitę atrinktas Eriko Skjoldbjærgo režisuotas trileris „Nemiga“, o Norvegijos filmų programą užbaigs režisieriaus Rune Denstado Langlo komiška drama „Šiaurė“.

Išskirtinis norvegiškojo kino penketukas sausio 12-ąją startuos su Lietuvoje filmuotu režisieriaus Knuto Eriko Jenseno filmu „Ledinis bučinys“. Jame atpasakojama tikra Šaltojo karo metais Maskvoje vykusi istorija, kuri virto drama, kai vertėja dirbusi norvegė iš meilės rusui tapo slaptąja rusų agente ir ėmė bendradarbiauti su KGB.

Kino gerbėjai šią savaitę turės galimybę ne tik išvysti šią įsimintiną istoriją ekrane, bet ir pabendrauti su pačiu režisieriumi Knutu Eriku Jensenu. Kino kūrėjas drauge su Norvegijos kino instituto direktoriumi Janu Eriku Holstu ir kino prodiuseriu Egilu Odegaardu dalyvaus Vilniuje vyksiančiame projekto „ARTscape. Norvegija“ atidaryme sausio 12 dieną bei išvakarėse rengiamoje spaudos konferencijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius