-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 25

Norvegų režierius Tommy Wirkola Holivude debiutuos su siaubo komedija „Jonukas ir Grytutė: raganų medžiotojai“

„Jonukas ir Grytutė: raganų medžiotojai“ – norvegų režisieriaus Tommy Wirkola debiutas Holivude. 2009-aisiais pristatęs garsiai pasaulyje nuskambėjusią siaubo komediją „Mirę sniegynuose“ (angl. „Dead Snow“), vyras liko ištikimas mėgiamam kino žanrui, kurį pasitelkė kojų apšilimui Holivude, ekranizuodamas garsiausią visų laikų brolių Grimų pasaką „Jonukas ir Grytutė“.
Filmas „Jonukas ir Grytutė: raganų medžiotojai“
Filmas „Jonukas ir Grytutė: raganų medžiotojai“ / Kadras iš filmo

Filmo režisieriaus teigimu, idėja sukurti filmą pagal mėgstamiausią jo paties pasaką gimė labai seniai, jam studijuojant Australijoje, kur vyras sėmėsi kino ir televizijos meistrysčių paslapčių bei svajojo sukurti filmą apie brolių Grimų pasakos veikėjus. „Ši istorija mane taip pakerėjo, jog nuolat galvojau apie tai kuo užaugę tapo Jonukas ir Grytutė ir kas jiems nutiko? Vienu metu man gimė idėja, jog jiedu galėjo tapti raganų medžiotojais, tad jau netrukus ėmiausi rašyti scenarijų“, – mintimis dalinosi T.Wirkola, teigiantis, jog šis filmas – tai garsiosios pasakos tęsinys, jo nuomone, galintis patikti net ir patiems broliams Grimams.

Nuo vaikystės aplinkinių keistuoliu laikytas būsimasis režisierius garsėjo netradiciniu mąstymu bei puikiu humoro jausmu, kuris ir tapo vienu iš jo sėkmės kalvių, kino kritikams palankiai įvertinus garsiausią vyro filmą „Mirę sniegynuose“. Siaubo ir veiksmo filme „Jonukas ir Grytutė: raganų medžiotojai“ pindamas kraują stingdančius vaizdinius, fantastiką bei humorą T. Wirkola dar sykį įrodo kaip aplinkinių trūkumais laikomos savybės gali tapti pagrindiniais varikliais į sėkmę.

Vieną pagrindinių vaidmenų filme „Jonukas ir Grytutė: raganų medžiotojai“ atliko dukart Oskarui nominuotas aktorius Jeremy Renneris, įkūnijęs Jonuką – negailestingą ir iššūkių nebijantį raganų medžiotoją, talkinantį ta pačia veikla užsiimančiai seseriai. Aktoriaus teigimu, jam neteko ruoštis filmavimams, nes po fantastinio veiksmo ir nuotykių filmo „Keršytojai“ filmavimų jis buvo puikios fizinės formos. „Kadangi nelankiau fizinio pasiruošimo treniruočių, daugiau laiko praleidau su Gemma Arterton, siekdamas užmegzti seseriškai broliškus santykius ir siekdamas įtikinamai perteikti juos kine“, – teigė vyras, vaidindamas efektingose veiksmo scenose nesinaudojęs dublerių ir kaskadininkų paslaugomis.

Pagrindiniai filmo veikėjai – Jonukas (akt. Jeremy Renner) ir Grytutė (akt. Gemma Arterton), klasikinės brolių Grimų pasakos veikėjai, vaikystėje sudeginę juos suėsti ketinusią raganą. Patyrę pragarišką nuotykį, jau suaugę brolis ir sesuo tampa profesionaliais raganų medžiotojais, kurių bijo kiekviena pasaulio piktadarė. Vieną dieną Jonukas ir Grytutė prašomi išvalyti Augsburgo miestą. Darbo reikalais atvykę į miestą juodu susiduria su juodžiausia miesto ragana Muriele (akt. Famke Janssen), net neketinančia pasiduoti brolio ir sesers pinklėms.

Įspūdingai kruvinas medžioklės scenas ir siaubingų monstrų susibūrimus pristatantys filmo kūrėjai teigia, jog tai – brutali istorija, jungianti savyje iš senovės atkeliavusios brolių Grimų pasakos bei naujausių technologijų tendencijas. Lietuvos kino ekranuose Jonuko ir Grytutės kova prieš raganas karaliaus nuo vasario 1 dienos.

VIDEO: Hansel and Gretel: Witch Hunters - Official Movie Trailer #2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius