-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 16

Nuo rugsėjo kinuose – „Anarchija Žirmūnuose“

Nuo rugsėjo 9 dienos šalies kino ekranuose pasirodys filmas „Anarchija Žirmūnuose“, sukurtas pagal vienintelį oficialiai tarptautiniu mastu pripažintą lietuvišką scenarijų, teigiama kino kompanija „Tremora“ pranešime spaudai. Už jį autorius Saulius Drunga buvo apdovanotas Kanų kino festivalio „MEDIA New Talent“ prizu.
Kadras iš filmo „Anarchija žirmūnuose“ su aktorė Toma Vaškevičiūte
Kadras iš filmo „Anarchija Žirmūnuose“ su aktorė Toma Vaškevičiūte / Kino kompanijos „Tremora“ nuotr.

„Džiaugiamės Lietuvos žiūrovui galėdami pristatyti filmą pagal visoje Europoje pripažinimo sulaukusį scenarijų. „Anarchija Žirmūnuose“ yra drąsus ir nestandartinis kūrinys, kuris vienus nustebins, kitus priblokš, tačiau abejingų tikrai nepaliks“, – teigia Ieva Norvilienė, filmo „Anarchija Žirmūnuose“ prodiuserė.

Pilnametražį filmą režisavo pats scenarijaus autorius S.Drunga. Pagrindinius vaidmenis jame atlieka jaunosios kartos kino aktoriai Toma Vaškevičiūtė, Severija Janušauskaitė, Martynas Nedzinskas, be to, Lietuvos kino ir teatro legenda Jūratė Onaitytė.

Muziką specialiai „Anarchijai Žirmūnuose“ sukūrė žymi latvių alternatyvaus roko grupė „Satellites LV“, kurios albumas „Vadu“ 2009-aisiais pelnė geriausio Latvijos roko albumo titulą. Jame esanti daina „No sakuma“ skamba ir filmo reklaminiame anonse. 

VIDEO: ANARCHIJA ŽIRMŪNUOSE (2010) Official Trailer

„Anarchija Žirmūnuose“ – tai istorija apie sujauktą dabartinę lietuvišką realybę, bandančią atrasti, kas yra gera ir bloga. Didžioji dalis filmo scenų buvo nufilmuota sostinės miegamuosiuose rajonuose – Žirmūnuose ir Pašilaičiuose.

„Anarchija Žirmūnuose“ pasakoja, kaip jauna ir naivi provincialė Vilė atvyksta į didmiestį siekti aukštojo mokslo. Beieškodama nebrangaus nuomojamo buto, mergina susiduria su anarchistine simbolika išmargintu skelbimu, šis atveda pas jo autorę – berniukiškai atrodančią vienmetę Sandrą. Abipusė merginų simpatija – ir Vilė tampa Sandros nuomininke.  

Lengvai ir nerūpestingai žongliruodama anarchijos sąvoka, Sandra naujai draugei stengiasi įrodyti ir parodyti, kad tikrai yra būdų įveikti vienatve ir abejingumu atvykėlį gąsdinantį didmiesčio pasaulį. Tačiau vieną dieną Vilė atsitiktinai susipažįsta su pankų bendruomenės nariu ir supranta, kad draugės propaguojama „anarchija“ neturi nieko bendra nei su kontrkultūra, nei su politika. Šis atradimas netikėtai sukelia didžiulių įtarimų, priverčiančių naujai pažvelgti į netradicinius Sandros sugebėjimus, bylojančius apie kriminalinę praeitį... 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius