Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 21

Nuo trečiadienio kino teatruose – filmas „Eime su manimi“

Rugpjūčio 22, 23 ir 26 dienomis šalies kino teatrai pristatys dokumentinį filmą „Eime su manimi“. Tai – kino kelionė į „mindfulness“ ir Zen budizmo meistro Thich Nhat Hanh pasaulį. Savo balsą filmui paskolinęs britų aktorius Benedictas Cumberbatchas įgarsina viršlaikę meistro išmintį: „Praeities jau nebėra. Ateities dar nėra. Dabar yra tik ši akimirka.“
Filmas „Eime su manimi“ / Thich Nhat Hanh
Filmas „Eime su manimi“ / Thich Nhat Hanh / Speakit Productions Ltd nuotr.

Pasaulyje plačiai žinomas 90-ties metų Zen budizmo meistras Thich Nhat Hanh milijonus žmonių Vakaruose supažindino su mindfulness praktika. Šiandien juo uoliai seka pasaulio politikos ir verslo lyderiai, – Silicio slėnio vadovai bei teatro ir kino žvaigždės, įskaitant Oprah Winfrey, kurios laidoje jis svečiavosi dukart.

Pastaraisiais metais mindfulness praktika labai išpopuliarėjo, jos įtaka mažinant stresą bei nerimą pakurstė pasaulinį susidomėjimą gilesniu jos suvokimu. Kaip „ekologiškas“ tapo nauja kryptimi maistui, taip mindfulness tapo nauja kryptimi protui.

Speakit Pr oductions Ltd nuotr./Filmas „Eime su manimi“
Speakit Pr oductions Ltd nuotr./Filmas „Eime su manimi“
Speakit Pr oductions Ltd nuotr./Thich Nhat Hanh
Speakit Pr oductions Ltd nuotr./Thich Nhat Hanh

Išskirtinėmis teisėmis režisierių Marco J.Franciso ir Maxo Pugho kurtas dokumentinis filmas „Eime su manimi“ atveria duris į Slyvų kaimelį – vienuolyną pietvakarių Prancūzijoje. 1982 m. Thich Nhat Hanh įkūrė atsiskyrimų vietą – kaimelį, ne tik skirtą gyventi vienuoliams bei vienuolėms, bet ir pasauliečiams iš viso pasaulio atvykti ir susipažinti su mindfulness praktika.

„Kai pirmąjį kartą išvydau Thich Nhat Hanh, buvau sužavėtas jo gebėjimu būti dabartyje dėmesingai įsisąmoninus. Tai mane įkvėpė ieškoti, kaip šį patyrimą geriausiu būdu atskleisti filme. Dauguma filmų tradiciškai turi kelis veikėjus ir aiškias siužeto linijas, tačiau, kad sukurtume šį filmą, turėjome to atsisakyti, nes Thich Nhat Hanh jokiu būdu nenorėjo būti išskirtas ir sureikšmintas. Turėjome rasti būdą visą bendruomenę paversti pagrindiniu veikėju“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas filmo režisierius Marcas J.Francisas.

VIDEO: EIME SU MANIMI (WALK WITH ME) anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius