-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 08

„Okulus“ – kai veidrodžiai prabyla gyvųjų kalba

Balandžio 25 d. Lietuvos kino teatruose pasirodys naujausias „Tūnąs tamsoje“ ir „Išvarymo“ kūrėjų darbas, kuriame dominuos veidrodis ir jame tūnantis prakeiksmas, su kuriuo teks kovoti pagrindiniams juostos herojams.
Kadras iš filmo "Okulus". "Top films" archyvo nuotr.
Kadras iš filmo "Okulus". "Top films" archyvo nuotr.

Kai vieną dieną nepaaiškinamu būdu prarandami tėvai, labiausiai nukenčia vaikų psichika. Vieni sugeba išsikapstyti iš gilios duobės ir griebtis už gyvenimo, kiti palūžta ir sunkiai orientuojasi realybėje. Būtent taip atsitiko dviem dešimtmečiams Timui (akt. Braitonas Thwaitesas) ir jo sesei Kailei (akt. Karen Gillian). Po dešimt metų brolis ir sesuo susitinka ir bando išnarplioti visą tiesą, slypinčią kraupiame veidrodyje, kuris atnešė jiems tokią nelaimę.

Okulus (lot. Oculus) išvertus pažodžiui reiškia akį, tačiau atsižvelgiant į ganėtinai gilią filmo mintį, šis pavadinimas metaforiškai simbolizuoja sielos veidrodžio atspindį, todėl juostoje dominuojantis senovinis veidrodis taip stipriai paveikia pagrindinių personažų likimus. Jau nuo senovės laikų veidrodžiai buvo laikomi vienais svarbesnių paranormalaus pasaulio portalų, kuriuose buvo galima pamatyti tiek blogio, tiek gėrio atvaizdą. Daugelyje kultūrų veidrodis iki šiol yra laikomas magijos įrankiu, todėl sudaužius jį gali sulaukti septynerių metų nelaimių liūno.

„Paranormalių reiškinių“, „Tūnąs tamsoje“ ir „Išvarymo“ kūrėjai vėl sujungia jėgas ir žiūrovams pristato ne ką prastesnį kino iššūkį nei paminėti siaubo žanro hitai. Šiame filme galima rasti ne tik kvapą gniaužančių ir širdį stingdančių įtampos kupinų scenų, tačiau ir protingai papasakotą istoriją su gana gilia mintimi, kuri neduos ramybės iki pat juostos finalinių titrų. Tai nenuspėjamas filmas, kurio metu bus galima patirti tiek baimę, tiek nuostabą, tiek malonumą nuo meistriškai pristatytos siužetinės linijos ir nebanalios scenaristų idėjos.

„Kokios paslaptys slepiasi veidrodžiuose ir kokią galią turi atspindžiai?“ – atsakymą į šį klausimą sužinosite pažiūrėję naujausią "Tūnąs tamsoje" kūrėjų juostą – „Okulus“.

VIDEO: "Okulus" (Oculus) anonsas - titruotas lietuviškai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius