-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 25

★★★★☆ / „Openheimeris“: atominiai sprogimai ir depresijos Barbės

Mylimiausias ir labiausiai garbinamas mūsų laikų režisierius Christopheris Nolanas (netikite – peržiūrėkite jo vertinimus IMDB) šią savaitę į kino teatrus išleido pirmąją savo sukurtą biografiją. Apie atominės bombos kūrėją, fiziką J.Robertą Openheimerį, davusį žmonijai galingiausią ginklą istorijoje. Tokios milžiniškos laiko, erdvės, mirties ir kaltės temos – tikras Nolano arkliukas, tad ir „Openheimeris“ yra nolaniškas iki kaulų smegenų.
Cillianas Murphy vaidina Openheimerį
Cillianas Murphy vaidina Openheimerį / „Scanpix“ nuotr.

Tris valandas trunkanti drama pasakojama niekuomet nepametant dėmesio nuo paties Openheimerio (akt. Cillianas Murphy). Visa ši juosta, su atomų skilimais ir pasauliniais karais, guli ant vieno personažo pečių. Filmo pradžioje jis – košmarų kamuojamas fizikos studentas, nepaprastai talentingas teoriniams ir neimlus praktiniams klausimams. Keliaudamas po Europą Openheimeris susitinka su didžiausiais pasaulio protais bei išmoksta visko, ko reikės įsteigiant kvantinės fizikos skyrių gimtosiose JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius