Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 30

„Oskarų“ pranašai: filmo „Karaliaus kalba“ kūrėjas Tomas Hooperis pelnė pagrindinį Amerikos režisierių gildijos apdovanojimą

Tomas Hooperis šeštadienį pelnė Amerikos režisiečių gildijos (DGA) pagrindinį apdovanojimą už savo jaudinantį filmą apie mikčiojantį britų monarchą „Karaliaus kalba“.
Tomas Hooperis su Kathryn Bigelow
Tomas Hooperis su Kathryn Bigelow / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

T.Hooperis pranoko filmo „Socialinis tinklas“ kūrėją Davidą Fincherį, kuris buvo laikomas pagrindiniu kandidatu pelnyti į pagrindinius Holivudo apdovanojimus už geriausią režisūrą.

DGA sprendimas sustiprino T.Hooperio pozicijas kovoje dėl „Oskarų“, kurie bus teikiami vasario 27 dieną. „Karaliaus kalba“ pelnė 12 JAV Kino meno ir mokslo akademijos nominacijų – daugiau nei visi kiti pretendentai.

Amerikos režisierių gildijos pasirinkimas yra vienas iš patikimiausių ženklų, prognozuojant, kam atiteks „Oskaras“ už geriausią režisūrą.

Per 62 metų DGA apdovanojimų istoriją tik šeši šio prizo laureatai nepelnė Kino akademijos didžiausią prestižą kinematografijos pasaulyje turinčios statulėlės geriausio režisieriaus kategorijoje.

Atsiimdamas DGA medalioną, T.Hooperis padėkojo savo motinai, kuri pirmoji atkreipusi jo dėmesį į „Karaliaus kalbos“ siužetą, klausydamasi vienos nepastatytos pjesės meninio skaitymo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius