-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 13

Pagrindinis latvių kino apdovanojimas – A.Stonio ir K.Briedes filmui „Laiko tiltai“

Pirmadienį Rygoje Nacionaliniuose latvių kino apdovanojimuose „Didysis Kristupas“ režisieriaus Audriaus Stonio filmas „Laiko tiltai“, kurtas drauge su latvių režisiere Kristine Briede buvo pripažintas geriausiu ilgametražiu dokumentiniu filmu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Laiko tiltai“
Kadras iš filmo „Laiko tiltai“ / Organizatorių nuotr.

Pagrindinėje ilgametražių dokumentinių filmų kategorijoje varžėsi 5 kino juostos: filmai, kuriuose sukūrė Ivars Seleckis, Davis Simanis, Raitis Abele, Lauris Abele, Kristine Zelve.

„Latvijos Nepriklausomybės šimtmečio metais, kai Latvijoje buvo sukurta tiek filmų, kiek niekad anksčiau, kai visi talentingiausi režisieriai konkuravo toje pačioje kategorijoje, tiek Audriui, tiek Lietuvai, šitas apdovanojimas turėtų būti ypatingas“ – pranešime žiniasklaidai cituojamas filmo koprodiuseris Uldis Cekulis.

Filmas „Laiko tiltai“ pasakoja apie poetinio dokumentinio kino gimimą Baltijos šalyse. Anot filmo prodiuserio Arūno Matelio, tai įtaigi kinematografinė esė, dialogas tarp kelių kino kartų arba nutiestas tiltas tarp praeities ir dabarties.

„Visi filmo herojai tiesiogiai ar netiesiogiai buvo mano mokytojai. Kino kalbos mokiausi būtent iš jų filmų. Pokalbiai ir susitikimai su jais padėjo man suprasti, kas yra dokumentinis kinas ir kodėl jam verta skirti savo gyvenimą. Už tai liksiu amžinai jiems dėkingas. Būtent todėl šis filmas/meilės laiškas skirtas jiems“, – sako režisierius A.Stonys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Stonys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Stonys

Filmas, kurio pasaulinė premjera liepos mėnesį įvyko Tarptautiniame A klasės Karlovy Vary kino festivalyje, jau šį sekmadienį, lapkričio 18 d. bus pristatytas Lietuvos žiūrovams Europos šalių kino forume „Scanorama“.

Filmas „Laiko tiltai“ – bendras Baltijos šalių projektas, kurį prodiusavo Arūnas Matelis, Algimantė Matelienė („Studio Nominum“, Lietuva), Uldis Cekulis („VFS Films“, Latvija) ir Riho Vastrik („Vesilind“, Estija) bei parėmė Lietuvos kino centras, Latvijos nacionalinis kino centras, Estijos kino institutas, prestižiniai Europos kino fondai Eurimage ir Media, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Latvijos ir Estijos nacionalinės televizijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius