Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 17

Pagrindinis Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimas atiteko Rūtai Oginskaitei

Penktadienio vakarą Teatro, muzikos ir kino muziejuje jau 13-ąjį kartą įteikti 2011-ųjų Lietuvos kinematografininkų sąjungos (LKS) apdovanojimai.
Rūta Oginskaitė
Rūta Oginskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos filmų centras skelbia, kad pagrindinį apdovanojimą žiuri komisijos pirmininkas Kornelijus Matuzevičius įteikė žinomai teatro ir kino kritikei, kino dokumentikos gerbėjai Rūtai Oginskaitei už knygą „Nuo pradžios pasaulio“ („Aidai“, 2010), atskleidžiančią įsimintiną lietuvių poetinės dokumentikos pradininko Roberto Verbos ir jo epochos portretą.

LKS diplomas skirtas Audriui Stoniui už kartu su latvių ir gruzinų kinematografininkais sukurtą filmą „Raminas“, pasakojantį apie praeityje garsų gruzinų imtynininką Raminą Lomsadzę. Žiuri režisierių A.Stonį apdovanojo už kūrybinius ieškojimus ir profesinę meistrystę.

Teatro muzikos ir kino muziejaus direktorė Regina Lopienė apdovanojimą „Pėda, palikta Lietuvos kino istorijoje“ įteikė operatoriui Jonui Tomaševičui, kuris nufilmavo garsius lietuviškus filmus „Jausmai“ (rež. A.Grikevičius ir A.Dausa), „Herkus Mantas“ (rež. M.Giedrys), „Skrydis per Atlantą“ (rež. R.Vabalas), „Moteris ir keturi jos vyrai“ (rež. A.Puipa) ir daug kitų.

Jonas Tomaševičius – jau trečias kūrėjas, apdovanotas simboline varine muziejaus pėda. Ankstesniais metais apdovanojimas buvo įteiktas operatoriui Jonui Griciui ir režisieriui, šiųmetinės Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Arūnui Žebriūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius