Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 12 04

Pandemijai uždarius kino teatrus „Warner Bros.“ 2021-ųjų filmus išleis internetu

Kino studija „Warner Bros.“ ketvirtadienį paskelbė, kad reaguodama į pandemiją visus savo 2021 metų filmus, tarp jų „Matricą 4“ (The Matrix 4) ir „Kopą“ (Dune), išleis vienu metu ir kino teatruose, ir per vaizdo transliuotoją internetu „HBO Max“.
„Warner Bros“, filmas „Kopa“
„Warner Bros“, filmas „Kopa“ / „Scanpix“/AP/„Reuters“ nuotr.
Temos: 2 Kinas HBO

Tradicijos svarbius filmus iš pradžių rodyti tik didžiajame ekrane kino studija atsisakė Holivudui bandant susitaikyti su nauja pandemijos tikrove, kai didelėje JAV dalyje buvo uždaryti kino teatrai.

„Kalbama apie tai, kaip išgyventi didžiausią kino teatrų „žemės drebėjimą“, kokį tik yra mačiusi ši industrija“, – sakė kino rinką analizuojančios bendrovės „Exhibitor Relations“ ekspertas Jeffas Bockas.

„Pandemija nepaprastai pagreitino šį procesą, ir susidūrusi su nežinomybe dėl pajamų kino teatruose 2021 metais „Warner“ padarė didžiulį posūkį, galintį visiems laikams pakeisti kino teatrų industriją“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Vienos didžiausių studijų sprendimas, kuris iškart supurtė kino pramonę, buvo priimtas po ankstesnio „Warner Bros.“ pranešimo, kad „Nuostabioji moteris 2“ (Wonder Woman 1984) Kalėdų dieną bus išleista ir srautinio siuntimo platformoje, ir kino teatruose.

Dauguma kino pramonės analitikų tikėjosi, kad toks žingsnis bus vienkartinis, bent jau kol bus įvertina jo sėkmė.

Ketvirtadienio pranešimas reiškia, kad ši strategija bus taikoma mažiausiai 17 filmų, įskaitant nekantriai laukiamą „Sopranų“ (Sopranos) priešistorę „Šventieji iš Niuarko“ (The Many Saints of Newark) ir „DC visatos“ filmą „Savižudžių būrys 2“ (The Suicide Squad).

„Gyvename beprecedenčiais laikais, kai reikia kūrybiškų sprendimų“, – sakė „Warner Bros.“ vadovė Ann Sarnoff (En Sarnof).

„Labiau už visus norime, kad filmai sugrįžtų į didžiuosius ekranus. Žinome, jog naujas turinys yra rodymo kino teatruose kraujas, bet turime tai derinti su tikrove, kad daugumos teatrų JAV veikla bus ribota visus 2021 metus“, – sakoma jos pareiškime.

Svarbūs filmai

Prieš pandemiją didelio biudžeto filmai iš pradžių maždaug 90 dienų būdavo rodomi tik kino teatruose. Geriausi filmai per šį periodą galėdavo generuoti lėšas, daug kartų viršijančias jų pastatymo išlaidas, bet pelnu būdavo dalijamasi su kino teatrais.

Daugelyje JAV vietų, įskaitant svarbias rinkas Niujorką ir Los Andželą, uždarius kino teatrus studijos buvo priverstos ieškoti išeičių.

Turbūt svarbiausias filmas, kurį paveikė naujoji realybė, yra „Matrica 4“, kurioje Neo vėl įkūnys Keanu Reevesas. Filmą planuojama išleisti kitų metų gruodį.

Didžiulio populiarumo sulaukusi franšizė apie virtualioje tikrovėje mašinų įkalintus žmones visame pasaulyje yra uždirbusi daugiau kaip 1,6 mlrd. dolerių (1,3 mlrd. eurų).

„Kopa“ – naujausia Franko Herberto 1965-ųjų mokslinės fantastikos knygos ekranizacija – turėjo būti tarp svarbiausių šiemetinių įvykių kino teatruose.

Filmą planuota išleisti lapkritį, bet dėl pandemijos išleidimo data buvo du kartus atidėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius