-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

„Pasakos“ rekomendacijos: ką pamatyti „Kino pavasaryje“?

„Kino pavasaris“ tradiciškai parengė gausią įvairiausių filmų programą iš viso pasaulio. Vilniuje festivalio filmus rodo net keturi kino teatrai. Kino teatras „Pasaka“ dalinasi šios savaitės kino rekomendacijomis.
Filmo „Medėjas“ kadras
Filmo „Medėjas“ kadras / KoALa nuotr.

Antradienis, 25 d., 21.00 val. „Mirtis kaip duonos riekė“, Lenkija, 1994, rež.  Kazimierz Kutz

Tragiškiausio karinės padėties epizodo – streiko Lenkijos anglies kasykloje „Wujek“ - numalšinimo rekonstrukcija. Katovicai, naktis iš gruodžio 12 į 13. Kariniai daliniai užima strategines miesto vietas. Netrukus generolas Jaruzelskis per televiziją paskelbs įvedąs karinę padėtį. Motorizuoti pilietinės milicijos daliniai  suima nepriklausomos profesinės sąjungos „Solidarnosc“ steigiamosios komisijos pirmininką. Ši žinia netrukus pasiekia kalnakasius. Kasykloje prasideda streikas. Derybos su valdžia žlunga. Ruošiasi kasyklos šturmui.

VIDEO: Filmo „Mirtis kaip duonos riekė“ anonsas

Trečiadienis, 26 d., 17.00 val. „Medėjas“, JAV, Meksika, Italija, 2013, rež. Andrea Pallaoro

Šioje minimalistinėje dramoje vaizduojamas atokiame kaime įsikūrusios šeimos gyvenimas. Griežtas, sunkiai dirbantis fermeris Enis nebeturi laiko pasirūpinti šeima. Žmoną Kristiną kamuoja depresija. Ji tampa abejinga kasdienei rutinai ir akivaizdžiai tolsta nuo penkių vaikų. Įtampai vis augant, į paviršių ima kilti visų šeimos narių nepasitenkinimas dėl neišsipildžiusių lūkesčių. Jis užsibaigia pavojingu konfliktu: vienas nori viską kontroliuoti, o kitas trokšta laisvės. Filme atskleidžiama, kokių drastiškų priemonių gali imtis žmonės, kai pašlyja tarpusavio santykiai.

Rašytojas ir žurnalistas, kino mylėtojas Rytis Zemkauskas, jau matęs „Medėją“, pavadino šį filmą tikru kinu: „Toks filmas turėtų neveikti, tačiau veikia, ir tai, regis, suglumino Venecijos kino festivalio žiuri, kuri nieko jam neskyrė, o turėjo skirti, nes šiais laikais nėra jau tiek daug filmų, kurie užuot buvę šokiruojantys ir labai kažkuo socialiai jautrūs bei teisingi, yra tiesiog kinas“.

Pilną Ryčio Zemkausko „Medėjo“ recenziją galite perskaityti paspaudę šią nuorodą.

VIDEO: Filmo „Medėjas“ anonsas

Ketvirtadienis, 27 d., 19.30 val., „Picų išvežiotojas“, Rusija, 2013, rež. Andrey Stempkovsky

Aleksejus gyvena mažame kaime netoli Maskvos. Jo gyvenimas monotoniškas: darbas, pasimatymai su draugais, sunkiai sergančio tėvo priežiūra. Jaunuolis kasdien senu motociklu važiuoja į sostinę, kur dirba picų išvežiotoju. Po apžiūros ligoninėje paaiškėja, kad Aleksejaus tėvui gyventi liko visai mažai. Vienintelė viltis – brangiai kainuojanti operacija Vokietijoje. Pinigus būtina surinkti kuo greičiau. Staiga visiškai atsitiktinai Aleksejui pasitaiko proga greitai užsidirbti didelių pinigų. Bet ar jis pasiruošęs įvykdyti šaltakraujišką nusikaltimą, kad išgelbėtų tėvo gyvybę?

VIDEO: Filmo „Picų išvežiotojas“ anonsas

Penktadienis, 28 d., 21.00 val., „Miške“

Trys trumpamteražiai filmai (po pusvalandį) apie... miškus. „Ateik ir žaisk“, „Kaip mes bandėme naują šviesos derinį“, „Pūsk lapą“ – tai trys istorijos, kurių siužetai įvairiaformiai, paslaptingi ir dideli, kaip miškai.

Visų trijų trumpametražių filmų aprašymus galite rasti čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius