-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 24

Paskutiniai „Kino po žvaigždėmis“ vakarai kviečia į „Komedianto“ ir „Atostogų prie jūros“ premjeras

Biografinė drama „Komediantas“ („Dirch“), 2011 m. nufilmuota Belgijoje, pasakoja apie netikėtai išgarsėjusį komiką Dirchą Passerį.
Filmas „Atostogos prie jūros“
Filmas „Atostogos prie jūros“ / Organizatorių archyvo nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Jis blaškosi tarp svajonės būti žinomas ir noro įtikti žiūrovams. Vertindamas draugystę su scenos partneriu Kjeldu Petersenu, Dirchas pasirenka Johno Steinbecko dramą „Pelės ir žmonės“, tačiau jau po pirmos ištartos jo frazės žiūrovai leipsta juokais. Dircho personažas Lenis tampa pajuokų objektu, kaip ir paties aktoriaus gyvenimas.

D. Passeris buvo pripažintas ir lyginamas su Deanu Martinu bei Andy Kaufmanu. Tačiau jį taip apakino sėkmė, kad nuvylė savo šeimą, geriausią draugą ir nukentėjo pats. Vien todėl, kad norėjo būti žymus ir mylimas.

Juostos autorius Martinas Pieteris Zandvlietas – savamokslis režisierius ir scenaristas. Už pirmąjį vaidybinį filmą „Aplodismentai“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko garsi danų aktorė Paprika Steen, jis buvo apdovanotas tarptautiniuose Karlovi Varų, Mumbajaus, Nešvilio kino festivaliuose.

Šeštadienio vakarą nuotaikinga ir šarminga režisierės July Delpy komedija „Atostogos prie jūros“ („Le Skylab“) pasakoja vasarišką istoriją Bretanėje.

Čia plati giminė suvažiuoja švęsti močiutės 67-mečio. Šeimyninis susibūrimas išauga į pašėlusias atostogas prie plataus stalo, su nesibaigiančiu šampanu, keptu ėriuku, šokiais, dainomis, pirmąja meile ir netikėčiausiais atradimais 11-metei Albertinai.

Ore tvyro lengva įtampa laukiant į Žemę nukrisiančios NASA kosminės stoties. Filmas apdovanotas specialiu žiuri prizu San Sebastiano festivalyje.

Bilietus į filmus „Kine po žvaigždėmis“ galima įsigyti „Pasakos“ kino teatre, Šiuolaikiniame meno centro kiemelyje (Vokiečių g. 2), prieš filmo seansą. Premjerinių filmų seansų bilietų kaina – 15 Lt.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius