Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 19

„Paveldėtas“ – netradicinė siaubo juosta, tituluojama baisiausiu metų filmu

Debiutinis pilnametražis jauno amerikiečių scenaristo ir režisieriaus Ari Aster‘io filmas „Paveldėtas“ pirmą kartą auditorijai buvo parodytas festivalyje „Sundance“ sausio pabaigoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Paveldėtas“
Kadras iš filmo „Paveldėtas“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Siaubo filmas Kinas

Vienas po kito kino kritikai ėmė žerti liaupses siaubo juostai, vadindami ją „šviežiu oro gūsiu pabodusiame ir išsisėmusiame žanre“, „naujų laikų klasika, prilygstančia žanro šedevrams“ ir „vienu baisiausių pastarojo dešimtmečio filmų“. Kas nuostabiausia, pats režisierius savo filmo net nevadina „siaubiaku“. Pasak A. Asterio, „Paveldėtas“ – tai tiesiog „šeimos tragedija, kuri pamažu pavirsta košmaru“. Kas, ko gero, yra dar baisiau nei pavadinimas „siaubo filmas“.

Juostos pradžia jokių grėsmių nežada. Sulaukusi garbaus amžiaus, miršta valdinga Grehemų giminės motina Elena. Jos duktės Anės (aktorė Toni Colette) šeima – vyras ir du vaikai – keistomis aplinkybėmis ima atskleisti vis daugiau baugių giminės istorijos paslapčių. Naujų, kraują stingdančių atradimų akivaizdoje sutrikusi ir išsigandusi Anė bando išlaikyti sveiką protą ir išsaugoti šeimą. Tačiau iš amžių glūdumos atėjęs ir giminę persekiojantis prakeiksmas jos taip lengvai nepaleis.

VIDEO: Filmo „Paveldėtas“ anonsas

„Paveldėtas“ nesikliauja įprastais siaubo filmų sprendimais ir detalėmis – didžiausias dėmesys juostoje skiriamas psichologijai ir veikėjų vidinėms dramoms. Būtent šiuo aspektu filmas lyginamas su šio žanro klasika – tokiomis juostomis kaip „Egzorcistas“, „Rozmari kūdikis“ bei „Lemties ženklas“ (Omen).

Vis tik didžiausios kritikų ir žiūrovų liaupsės skiriamos pagrindinį – Anės – vaidmenį suvaidinusiai australei Toni Colette. Su nežinomomis ir bauginančiomis jėgomis kovojančios bei desperatiškai šeimą išlaikyti bandančios moters vaidmuo, pasak kai kurių kino kritikų, aktorei gali atnešti pirmąjį „Oskarą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius