-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 28

5 dalykai, kuriuos reikėtų žinoti apie garsųjį filmą „Pusryčiai pas Tifanį“

Juoda maža suknelė, ilgas kandiklis ir juodi akiniai. „Pusryčiai pas Tifanį“ su Audrey Hepburn yra Amerikos kino klasika, kurią norisi žiūrėti ne kartą. Todėl kino teatras „Pasaka“ jau tradiciškai kviečia pirmą Naujų metų dieną pasitikti su šiuo kultiniu filmu. Ta proga prisiminkime keletą intriguojančių faktų apie jį, rašoma „Pasakos“ pranešime spaudai.
Pusryčiai pas Tifanį
„Pusryčiai pas Tifanį“ / Kadras iš filmo

1. Trumanas Capote norėjo, kad pagrindinis vaidmuo atitektų Marilyn Monroe

A.Hepburn sukūrė vieną įsimintiniausių veikėjų kino istorijoje, todėl dabar neįmanoma įsivaizduoti jokios kitos aktorės jos vietoje. Tačiau knygos autorius Trumanas Capote turėjo kitokią nuomonę. Pagrindinį vaidmenį jis buvo numatęs M.Monroe. Be to, ji netgi suvaidino keliose filmo „Pusryčiai pas Tifanį“ scenose, bet galiausiai vaidmens atsisakė, nes ją atkalbėjo jos agentas. Pagrindinė priežastis – juosta sugadins artistės įvaizdį.

Taigi išskirtinis vaidmuo, pasaulinė šlovė ir 750 tūkst. JAV dolerių honoraras atiteko A.Hepburn.

2. A.Hepburn ir Hubert'o de Givenchy draugystės pradžia buvo atsitiktinė

Pirmą kartą tuomet dar menkai žinoma A.Hepburn į Givenchy kreipėsi 1953-iaisiais, ieškodama kostiumų filmui „Sabrina“, kuriame atliko pagrindinį vaidmenį. Dizaineris sutiko tik todėl, kad manė, jog į jį kreipėsi garsioji Katharine Hepburn. Tokia buvo aktorės ir dizainerio santykių, kurie galiausiai pateko į mados ir kino istoriją, pradžia.

Kine kartu jie sukūrė daugybę įsimintinų stiliaus momentų, tačiau vienas ryškiausių yra filme „Pusryčiai pas Tifanį“. Filmo pradžioje A.Hepburn vilkėta juoda „Givenchy“ suknelė yra laikoma tobulu mažos juodos suknelės pavyzdžiu, tapusiu neblėstančiu įkvėpimo šaltiniu jau ne vienai prabangiai elegancijai neabejingų moterų kartai.

3. Įsimintiniausia Holivudo filmų daina per plauką pateko į filmą

Po darbinės filmo peržiūros studijos „Paramount“ vadovas norėjo, kad daina „Mėnulio upė“, kurią filme atlieka pati A.Hepburn, būtų pašalinta iš filmo. Legenda pasakoja, kad itin švelnaus būdo A.Hepburn sakė: „Per mano lavoną“. Galiausiai ši aktorės atliekama daina buvo išrinkta įsimintiniausia Holivudo filmų dainų, o kompozitorius Henry Mancini už šią dainą gavo „Oskarą“.

4. Garsųjį Tiffany deimantą dėvėjo tik penkios motery pasaulyje

Tiffany deimantas – vienas didžiausių pasaulyje geltonųjų akmenų, kuriam – 146 metai. Neįkainojamą vėrinį su juo yra dėvėjusios tik penkios moterys visame pasaulyje. Pirmoji 1957 m. Niuporte, Rod Ailande, vykusioje Tiffany puotoje, kurioje dalyvavo 1200 svečių, vėrinį su šiuo deimantu dėvėjo britų socialinė aktyvistė Mary Whitehouse.

Po ketverių metų, 1961-aisiais, eilė atėjo žaviajai A.Hepburn filme „Pusryčiai pas Tifanį“. 2019 m. deimantas debiutavo ant „Oskarų“ raudonojo kilimo drauge su atlikėja Lady Gaga, o Gal Gadot su juo įsiamžino filme „Mirtis ant Nilo“. Praeitų metų rugpjūtį įsikūnyti į legendinę aktorę A.Hepburn ir pasipuošti garsiausiu deimantu buvo pasiūlyta ne kam kitam, o atlikėjai Beyonce. Ji tapo „Tiffany & Co“ reklaminiu veidu ir penktąja mergina pasipuošusia šiuo vėriniu.

5. „Pusryčių pas Tifanį“ karštinė

Iškart po filmo premjeros Niujorko gatves užliejo „Pusryčių pas Tifanį“ mada – drabužių parduotuvės tiražavo mažas juodas garsaus prancūzų dizainerio sukurtas sukneles, juvelyrikos salonai – A.Hepburn kaklą puošusius netikrus deimantus. Net gyvūnų prieglaudos pranešė apie gerokai išaugusią kačių paklausą. Tiesa, labiausiai tų, kurios priminė lemtingą vaidmenį filme atlikusią Holės katę.

Filmas „Pusryčiai pas Tifanį“ bus rodomas sausio 1 d. kino teatre „Pasaka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius