Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 14

Per premjerą Pietų Afrikoje Freemanas džiaugėsi sugrįžusiu Mandela

Pagerbiant Pietų Afrikos kultūros paveldą ir minint šios šalies susitaikymo dieną, „Oskaro“ laimėtojas Morganas Freemanas ir prodiuserė Lori McCreary dalyvavo C. Eastwoodo filmo „Nenugalimas“ premjeroje. Pietų Afrikos Respublikoje kartu su filmo pristatymu jie surengė labdaringą renginį, išreikšdami pritarimą labdara besirūpinančioms organizacijoms ir prisijungdami prie veiklos, skatinančios kurti kuo daugiau tokių fondų.
Morganas Freemanas
Morganas Freemanas / GPI nuotr.

Įsimintiname renginyje dalyvavo vietinės kino žvaigždės, tokios kaip Leleti Khumalo, Mandelos buvusi žmona Winnie Madikizela–Mandela su jų bendra dukra Zinzi bei kitos garsenybės.

Filme „Nenugalimas“ supažindinama su rasinės konfrontacijos draskoma Pietų Afrikos Respublika ir įspūdingais pirmaisiais Nelsono Mandelos prezidentavimo metais. Ką tik prezidentu išrinktas Mandela skaudžiai išgyvena šalies susiskaldymą ir nusprendžia, kad prieš neapykantą ir nepasitikėjimą galima pasitelkti tik universalią kalbą – sportą. Jis užsibrėžia pasiekti, kad 1995–ųjų pasaulio regbio čempionatas vyktų jų šalyje. Neįtikėtina nacionalinės regbio rinktinės pergalė turėjo ypač didelės įtakos tolesniam PAR vystymuisi.

1995–ųjų metų regbio komanda taip pat apsilankė filmo premjeroje.

Renginio metu M. Freemanas džiaugėsi, kad suvaidinęs Pietų Afrikos Respublikos prezidentą jis padarė „gerą darbą“.

„Mes padarėme nuostabų darbą, prisiminę, pagerbę ir sugrąžinę Mandelą. Tai filmas apie žmones, apie žmogiškąjį ryšį. Tai įkvepiantis pasakojimas apie Pietų Afrikos istoriją“, – sakė M. Freemanas premjeroje.

Pietų Afrikos aktorius Patrickas Mofokengas, juostoje suvaidinęs Mandelos apsaugos darbuotoją, prisipažino, kad dalyvauti šiame neeiliniame filme jam buvo stulbinanti patirtis. Jis prasitarė, kad nėra kito tokio žmogaus, kuris sugebėtų taip ryškiai ir įtikinamai suvaidinti Nelsoną Mandelą, kaip tai padarė Morganas Freemanas.

„Nenugalimas“ nominuotas net trims „Auksinio Gaublio“ apdovanojimams: geriausias režisierius – Clintas Eastwoodas, geriausias aktorius – Morganas Freemanas, geriausias antraplanis aktorius – Mattas Damonas. Juosta vadinama ir realia pretendente į „Oskarus“.

Clinto Eastwoodo juosta „Nenugalimas“ Lietuvoje bus rodoma nuo vasario 26 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius