Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 22

Peržiūrėti ilgiausio pasaulyje neegzistuojančio filmo anonsą užtruks 7 val. 20 min.

Švedų režisierius ir šiuolaikinis menininkas Andersas Weberis kuria eksperimentinį filmą „Ambiancé“, truksiantį 30 parų. Nenaratyvinis filmas nenaudos montažo, o žiūrovai ekrane matys du performanso menininkus Švedijos paplūdimyje.
Filmas „Ambiancé“
Filmas „Ambiancé“ / Anders Weberg nuotr.
Temos: 1 Kinas

„Ambiancé“ premjera planuojama 2020 gruodžio 31 d., tačiau filmas bus parodytas tik kartą, sinchroninėje visuose žemynuose vyksiančioje peržiūroje. Po jos visa filmo medžiaga bus sunaikinta. Tai taip pat bus paskutinis režisieriaus A.Weberio filmas.

„Ambiancé“ nebus ilgiausias filmas istorijoje. Šiuo titulu džiaugiasi 873 val. (37 paras) trunkantis taip pat švedų menininkų Danielio Anderssono ir Erikos Magnusson filmas „Logistics“. Tačiau, kaip teigiama „Ambiancé“ internetinėje svetainėje, A.Weberio darbas taps pačiu ilgiausiu pasaulyje neegzistuojančiu filmu.

Anot A.Weberio, kino grožis slypi idėjoje, jog filmu būti gali būti bet kas ir viskas, o „Ambiancé“ jis apibūdina kaip siurrealią sapnišką kelionę.

Pats režisierius teigia, jog jau ilgai gilinasi į laiko sampratą religijoje, filosofijoje ir moksle. „Daug metų domiuosi laiko koncepcija, nes tai yra dalykas, kurio mes, žmonės, negalime kontroliuoti; turime su laiku santykį, nors laikas ir neegzistuoja“, – sakė režisierius.

Anot A.Weberio, kino grožis slypi idėjoje, jog filmu būti gali būti bet kas ir viskas, o „Ambiancé“ jis apibūdina kaip siurrealią sapnišką kelionę.

Per daugiau nei 20 metų trukusią karjerą A.Weberis sukūrė daugiau nei 500 filmų ir 100 muzikinių klipų.

Šią savaitę A.Weberis pristatė filmo „Ambiancé“ anonsą, taip pat nustebininatį savo trukme. Jis trunka 7 val. ir 20 min.

VIDEO: Filmo „Ambiancé“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius