Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 12

Pirmą kartą San Sebastiano kino festivalio studentų programoje – lietuvių filmas „Pasakyk, kad neskaudės“

Marija Kavtaradzė, 2011 metais kartu su Marija Stonyte, laimėjusi „Sidabrinės gervės kiaušinį“ už filmą „Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau“, naują savo darbą „Pasakyk, kad neskaudės“ pristatys šių metų San Sebastiano filmų festivalyje, studentų programoje. Lietuvai šioje programoje bus atstovaujama pirmą kartą.
Trumpametražis filmas „Pasakyk, kad neskaudės“
Trumpametražis filmas „Pasakyk, kad neskaudės“ / Kadras iš filmo

Trumpametražis filmas „Pasakyk, kad neskaudės“ sukurtas Lauros Sintijos Černiauskaitės romano „Benedikto slenksčiai“ motyvais. Jame pasakojama dviejų šešiolikmečių muzikos mokyklos auklėtinių Beno ir Vegos istorija apie pirmus kartus ir nesusipratimus, kylančius po jų.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko Severija Bielskytė ir Mantvydas Leonas Pranulis, o gamyba rūpinosi prodiuserės Klementina Remeikaitė ir Dagnė Puodžiūnaitė.

„International Film Students Meeting“ – jau dvyliktą kartą rengiama filmų programa, skirta atkreipti dėmesį į jaunų kino kūrėjų darbus iš viso pasaulio. Šiais metais atrankoje dalyvavo 138 filmai, atstovaujantys 63 kino mokykloms iš 26 šalių. Iš jų buvo atrinkti 13 darbų. Į festivalį pateko filmai iš Argentinos, Irano, Ispanijos, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kubos, Prancūzijos, Serbijos, Šveicarijos, Vengrijos ir Vokietijos. Pirmą kartą šioje programoje atstovaujama Lietuvai.

M. Kavtaradzė studijuoja režisūrą Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje. Ji sukūrė filmus „Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau“ (kartu su Marija Stonyte) ir „Normalūs žmonės nesisprogdina“. Šis filmas nominuotas kaip geriausias studentiškas darbas „Sidabrinės gervės 2013“ apdovanojimuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius