Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 11

Pirmasis komedijų festivalis tikrins lietuvių humoro jausmą ( video)

Festivalio „Kino pavasaris“ organizatoriai, išgirdę žiūrovų prašymus parodyti daugiau linksmų ir šviesių filmų, lapkričio 27 – gruodžio 5 dienomis lietuvius kviečia į pirmąjį kino komedijų festivalį, kuris aštuoniais geros nuotaikos filmais iš įvairių žemynų tikrins, kas juokinga mūsų tautiečiams.
Filmas „Merė ir Maksas“
Filmas „Merė ir Maksas“ / Kadras iš filmo

„Atsižvelgiant į niūrią mūsų kasdienybę, kilo noras pralinksminti žmones, padovanoti jiems ką nors šilto ir jaukaus. Festivalio kino juostose atsispindės festivalio šūkis – „Šypseną dovanojantys filmai“ – galbūt ne visi jie prajuokins iki ašarų, bet tikrai privers nusišypsoti ir pakels nuotaiką“, – žadėjo „Viasat“ kino komedijų festivalio vadovas Algirdas Ramaška.

Kaip teigė programos sudarytojas Edvinas Pukšta, kiekvienas festivalio filmas skirtingai originalus ir skirtingai juokins žiūrovus. Šeši iš aštuonių festivalio filmų yra debiutiniai, tačiau jau įvertinti tarptautiniuose kino festivaliuose.

„Trys komedijų festivalio filmai šiais metais debiutavo „Sandanso“ festivalyje, o animacinis filmas suaugusiems su molio herojais „Merė ir Maksas“ net jį atidarė, – pasakojo E.Pukšta, negailėdamas šiam filmui komplimentų. – Esu įsitikinęs, kad šį filmą reikėtų dubliuoti lietuviškai, nes jame labai šarmingi dialogai – mūsų komikai turėtų ką veikti. Tai – tarsi „Facebook“, kai susirašinėdami bendrauja du žmonės, bet tekstai – ne vaikams. Gaila, kad šis filmas – ne vaikiškas, o Lietuvoje žiūrovai pripratę, kad animacija skirta vaikams. “

Sudarant programą, anot E.Pukštos, stengtasi parodyti įvairius juokinimo žanrus.

„Pavyzdžiui, absurdas – kai mums juokinga, o herojui nelabai, atsiskleis filme „Atšalusios sielos“. Aktorius Paulas Giamatti, vaidinantis pats save, paskolina savo sielą labai gražiai rusei, kuri ją kontrabandos būdu išveža į Sankt Peterburgą – jam tai nejuokinga, o žiūrovą ima tikrai geras juokas“, – šypsodamasis prisiminė filmą kino kritikas.

E.Pukšta prisiminė, kaip per „Sandanso“ festivalį autobuse išgirdo dviejų amerikiečių pokalbį apie kitą „Viasat“ kino komedijų festivalio filmą.

„Vienas jų sakė: „Galvojau, kad filmas „Lemtingoji diena“ bus panašus į „Amerikietišką pyragą“, bet kaip aš klydau! Koks tas filmas šarmingas ir kaip gražiai moteris režisierė parodė vyrų santykius!“ – pasakojo vienas festivalio organizatorių. – Nors filmo herojai – du vyrai ir yra užuominų į homoseksualumą, bet filmas apie tai, ką moteris galvoja apie vyrus.“

Argentinos režisierių duetas sukūrė nuoširdžią romantinę komediją apie vienišumą – „Mieloji vienatvė“. „Galbūt truputėlį reikia pabūti vienišu, kad ją teisingiau suprastum“, – su šypsena svarstė E.Pukšta.

Likus dienai iki festivalio repertuaro patvirtinimo, į programą buvo įtrauktas filmas „Jamam Vudstoką“.

„Komedijų festivalis – pati geriausia vieta parodyti šį garsaus režisieriaus Ango Lee filmą, kurį jis pats vadina poilsiu ir atostogomis po dviejų sudėtingų ir sunkių jo filmų. Šiame filme Vudstokas parodytas linksmai ir truputį provokuojančiai“, – viliojo komedijų festivalio rengėjas.

VIDEO: 'Taking Woodstock' Official Trailer

„Lietuviai tokia tauta, kuri labai retai rodo savo emocijas. Todėl bus labai įdomu, kaip į festivalio filmus sureaguos Lietuvos žiūrovai. Tačiau dauguma festivalio filmų yra labai žiūroviški. Pavyzdžiui, filmas „Pagaminta Vengrijoje“ savo šalyje sukėlė ažiotažą ir suvienijo tautą. Šis filmas tiesiog užkrečia gera nuotaika“, – sakė E.Pukšta – būtent šis filmas lapkričio 27 dieną atidarys pirmąjį kino komedijų festivalį.

VIDEO: Made in Hungaria - Twistin' at the Hot Dog Stand - with Subtitles / Felirattal

„Visi šie filmai puikiai tiktų „Kino pavasariui“, bet jie neįvykdytų sąlygos, kad 70 proc. filmų turi būti iš Europos šalių. Kino komedijų festivalyje bus tik 2 europietiški filmai, o kiti – iš kitų žemynų. Būtų labai gaila praleisti šiuos filmus, nes jie kitaip nepatektų į Lietuvos repertuarą“, – aiškino programos sudarytojas, džiaugdamasis, kad kino centras sutiko skirti didžiąsias sales festivalio komedijoms.

„Viasat“ kino komedijų festivalio filmus žiūrovai Vilniuje galės žiūrėti lapkričio 27-gruodžio 3 dienomis, gruodžio 4 dieną festivalis iškeliaus į Kauną, o gruodžio 5 dieną tikrins Klaipėdos žiūrovų humoro jausmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius