Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Po atviru dangumi ir skirtingų Lietuvos miestų kino teatruose – muzikinė kelionė po pasaulį filme „Viramundo“

Kelionės po egzotiškus mūsų žemės kraštus, muzikavimas ir taika. Tokia vasariška banga kino ekranus jau greitai užlies muzikinis filmas „Viramundo“ apie legendinį brazilų muzikantą Gilberto Gilą. Filmo premjera birželio 20 d. atidarys „Kino po žvaigždėmis“ programą Vilniuje. Nuo birželio 21 d. jis bus rodomas Kaune ir Panevėžyje.
Filmas „Viramundo“
Filmas „Viramundo“ / Kadras iš filmo

Brazilijos džiunglės. Aborigenų kaimai Australijoje. Pietų Afrikos Respublikos daugiakultūrinių miestų kvartalai. Į tokius kraštus nukels muzikinė kino kelionė „Viramundo“ (rež. Pierre-Yves Borgeaud). Ji prasidės Brazilijoje, Bahios regione. Ten prieš 71-erius metus gimė pasaulinė muzikos legenda Gilberto Gilas, kurio klajones ir muzikavimą su Australijos aborigenų, Pietų Afrikos regiono ir pačios Brazilijos senųjų kultūrų žmonėmis galės sekti kino žiūrovai.

Filmo pavadinimą įkvėpė garsi Gilberto Gilo daina „Viramundo“ (liet. „keičiantis pasaulį“) apie brazilų Tadą Blindą – legendinį personažą Viramundo, gimusį Brazilijos vargingiausiame šiaurės rytų regione. Kaip ir jis, G. Gilas stengiasi keisti pasaulį – išsaugoti nykstančias kultūras, jų muziką ir tradicijas, siekti jų išsilaisvinimo. Tik, skirtingai nei legendinis Viramundo, rankose jis laiko ne mačetę, o gitarą. Ir muzikuoja jis drauge su kiekvienu, kurį sutinka savo kelyje.

Australijoje Gilberto Gilą pasitinka buvęs „Midnight Oil“ vokalistas Peteris Garrettas, dabartinis Australijos švietimo ir jaunimo reikalų ministras, garsiojo hito „Beds are burning“ apie neteisingą elgesį su Australijos aborigenų gentimis autorius. Gilas lankosi plačiose ir sausose šiaurinės Australijos žemėse, sutinka Yolngu genties žmones, groja su tenykščiais savo šaknų ieškančiais muzikantais.

Atvykęs į Johanesburgą (PAR), Gilas kartu su garsiu šios šalies politiniu aktyvistu ir dainininku Vusi Mahlasela surengia neįtikėtinai emociškai stiprų pasirodymą.

„Tu esi, nes esu aš. Aš esu, nes esi tu“, – Zulu filosofiją Gilui ir filmo žiūrovams aiškina V. Mahlasela. Apkeliavęs pasaulį Gilas grįžta į Braziliją, Amazonės širdį, kur aplanko vietinius indėnus, kovojančius už savo tradicijų išsaugojimą ir surengia paskutinį koncertą.

„Viramundo“ premjera Lietuvoje vidurvasario išvakarėse vyks po atviru dangumi. Birželio 20 dieną Vilniuje, Šiuolaikinio meno centro kiemelyje, filmas atidarys programą „Kinas po žvaigždėmis. Panevėžyje birželio 21 d. „Viramundo“ bus pristatytas „Kino po atviru dangumi“ programoje, vėliau bus rodomas kino centre „Garsas“.

Nuo birželio 21 d. filmas pradedamas rodyti Kauno „Romuvos“ ir Vilniaus Šiuolaikinio meno centro kino salėje. Pirmą kartą Lietuvoje kartu su premjera kino teatruose filmas bus pristatytas ir užsakomųjų vaizdo paslaugų svetainėse. „Interaktyviosios GALA“ naudotojai galės filmą pamatyti videonuomoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius