Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 19

Pokalbis su animacijos kūrėja Urte Oettinger — 15min tiesioginėje transliacijoje

Šiandien kino mylėtojai turės galimybę iš arčiau susipažinti su animacijos kūrimo subtilybėmis. Paskutiniame šio sezono „Open Talks“ renginyje — pokalbis su animacinių filmų režisiere Urte Oet-tinger. Kūrėją kalbins kino žurnalistė, kino programų kuratorė Dovilė Grigaliūnaitė. „Open Talks“ tiesioginė transliacija vyks šiandien nuo 17 val. 15min portale.
Temos: 2 Kinas Pokalbiai

Danijoje gyvenanti ir kurianti lietuvių režisierė pasidalins savo mintimis apie pasirinktą kelią, lietuviško ir daniško animacinio pasaulio skirtumu, savo įkvėpimus ir pasaulyje vyraujančias animacijos tendencijas. Urtė Oettinger yra ne tik animacinių filmų režisierė, bet ir dailininkė bei animacijos dėstytoja. Urtė baigė interaktyvaus dizaino bakalaurą Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje, vėliau įgijo animacijos magistro laipsnį Estijos dailės akademijoje. Kūrybinėje veikloje Urtė eksperimentuoja įvairiomis animacijos technikomis, įskaitant lėlinę animaciją, rotoskopą, pieštinę ir tapytą animaciją. Urtės animaciniai trumpametražiai filmai „Nuopuolis“ ir „Nepriklausomybės diena“ buvo apdovanoti „Sidabrinės gervės“ prizais už geriausius metų animacinius filmus Lietuvoje. Urtė priklauso Danijos Animatorių Sąjungai.

Organizatorių nuotr./Kadras iš animacinio filmo „Giesmių giesmė“ rež. Urtė Oettinger
Organizatorių nuotr./Kadras iš animacinio filmo „Giesmių giesmė“ rež. Urtė Oettinger

Septintąjį „Open Talks“ pokalbį papildys ir dviejų Urtės Oettinger kurtų animacinių filmų peržiūra. Iki pat antradienio vidurnakčio bus galima pamatyti Urtės magistro baigiamąjį darbą „Giesmių giesmė“ (4 min., 2010) bei „Sidabrinę gervę“ pelniusį lėlinės animacijos filmą „Nuopuolis“ (8 min., 2016), kurtą kartu su vyru Johan Oettinger. Filmai bus nemokamai rodomi „Lithuanian Shorts“ facebook paskyroje.

Organizatorių nuotr./Kadras iš animacinio filmo „Nuopuolis“ rež. Urtė Oettinger, Johan Oettinger
Organizatorių nuotr./Kadras iš animacinio filmo „Nuopuolis“ rež. Urtė Oettinger, Johan Oettinger

„Open Talks“ – tai atvirų pokalbių ciklas, kurį nuo praėjusių metų spalio vykdo lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“. Renginių metu moderatoriai veda pokalbius su naujosios kartos lietuvių kino kūrėjais apie jų profesinio kelio ypatumus, kylančius iššūkius ir kūrybinius sprendimus. Nuo projekto pradžios pokalbiuose dalyvavo tokie lietuvių kino kūrėjai kaip Andrius Blaževičius, Marija Kavtaradzė, Karolis Kaupinis, Titas Laucius, Jonas Trukanas, Klaudija Matvejėvaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius