Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12

Popkaralius Michaelas Jacksonas svajojo apie projektą su „Cirque du Soleil“

Garsiausias pasaulio dainininkas, sukėlęs šokio ir muzikos revoliuciją, popkaraliaus vardą iškovojęs Michaelas Jacksonas, garsėjęs savita filosofija ir meile muzikai visuomet buvo aistringas „Cirque du Soleil“ gerbėjas. Žavėjęsis Kanados cirko pasirodymais muzikantas ilgus metus svajojo apie bendrą jo ir „Cirque du Soleil“ projektą. Deja, įgyvendinti savo svajonės nebespėjo...
„Cirque du Soleil“
„Cirque du Soleil“ / „Forum Cinemas“ nuotr.

Po muzikanto mirties 2009-aisiais, „Cirque du Soleil“, šiuo metu pasaulyje pristatantis per dvidešimt skirtingų pasirodymų, nusprendė, jog nepavykus bendram jųdviejų projektui privalo atiduoti duoklę M.Jacksonui. Būtent todėl gimė popkaraliui skirtas pasaulinis pasirodymų turas „Michael Jackson: The Immortal World Tour“, paremtas popkaraliaus kūryba. Cirko trupės artistai šį pasirodymą vadina jų, kaip dainininko talento gerbėjų, dovana M.Jacksonui ir malonumu savo sielai.

Didžiąją dalį šio pasirodymo artistų sudaro „Cirque du Soleil“ trupės nariai, prie kurių prisijungė kviestiniai muzikantai, aktoriai bei ilgus metus su M.Jacksonu gastroliavusios trupės nariai. Pasirodymo režisierius Jamie Kingas 1992-1994 metais buvo pagrindiniu koncertinio turo „Dangerous“ šokėju; muzikos režisierius Gregas Phillinganesas dirbo ties dauguma muzikanto albumų, o garsus Niujorko dizaineris Zaldy Goco kūrė kostiumus taip ir neįvykusiam paskutiniam popkaraliaus projektui „This is it“.

Forum Cinemas nuotr./Cirque du Soleil
„Forum Cinemas“ nuotr./„Cirque du Soleil“

„The Immortal“ – tai „Cirque du Soleil“ M.Jacksonui sukurtas pasaulis, kuriame vyrauja jo muzika, šokiai ir filosofija, persipinanti su stulbinančiais akrobatiniais Kanados cirko trupės pasirodymais. Penkis mėnesius aktyviai kurtas pasirodymas šiuo metu rodomas Europos arenų scenose. Gaila, be paties pop karaliaus...

Ilgametis M.Jacksono choreografas Travisas Payne pripažįsta, jog sudėtingiausia užduotis buvo sukurti šou be Michaelo. „Kurdamas pasirodymą dirbau taip, lyg Michaelas stovėtų man už nugaros ir viską stebėtų“, – pasakojo choreografas. Šokėjų ir artistų trupė – išties tarptautinė: čia petys petin šoka japonai ir prancūzai, amerikiečiai ir rusai, kai kurie dėl kalbos barjero nesupranta vienas kito, tačiau sinchroniškai juda kartu. Juos vienija meilė Michaelo Jacksono sukurtam pasauliui ir jo kūrybai.

Pasirodymo veiksmas vyksta dainininko rančoje „Neverland“, o įspūdingiausi pasirodymo numeriai atliekami skambant tokiems hitams kaip „They Don't Care About Us“, „Thriller“ ir „Smooth Criminal“.

Panašu, jog „Cirque du Soleil“ dėka žmonės tampa laimingesni. Išpildžiusi ilgametę Michaelo Jacksono svajonę cirko trupė ėmėsi pildyti režisieriaus ir prodiuserio Jameso Camerono troškimą įspūdingus cirko pasirodymus perteikti kine.
Mia (Eica Linz) ir Oro akrobatas (Igor Zaripov) – du išskirti įsimylėjėliai, bandantys susibėgti draugėn, skrosdami neįtikėtiną muzikos, cirko šou, akrobatikos, keturių stichijų ir neįtikėtinų pasirodymų pasaulį, visu savo grožiu atsiveriantį tiesiai prieš žiūrovo akis. Nepamirštamas emocijas 3D formatu dovanojantis „Cirque du Soleil“ pasirodymas Lietuvos kine žibės nuo gruodžio 28 dienos.

Filmo anonsas:

VIDEO: Cirque du Soleil - Worlds Away 3D - Official Trailer (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius