-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 23

Prancūzijos „Oskarais“ vadinamuose „Cezario“ apdovanojimuose triumfavo X.Legrand'o „Sūnaus globa“

Filmas „Sūnaus globa“ („Custody“, „Jusqu'a la garde“), nagrinėjantis smurto šeimoje temą ir vaizduojantis išsiskyrusios poros kovą dėl savo sūnaus, penktadienį sėkmingai pasirodė per Prancūzijos „Oskarais“ vadinamų „Cezario“ apdovanojimų ceremoniją.
Lea Drucker, „Globoje“ suvaidinusi Miriam
Lea Drucker, „Globoje“ suvaidinusi Miriam / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Kinas

Tuo tarpu JAV veteranui aktoriui ir režisieriui Robertui Redfordui buvo įteiktas garbės apdovanojimas.

„Sūnaus globa“ yra režisieriaus Xavier Legrand'o pirmasis pilnametražis filmas. Jis buvo pripažintas geriausia juosta, gavo apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų ir laimėjo dar dviejose kategorijose.

Be to, geriausia aktore buvo pripažinta Lea Drucker, „Sūnaus globoje“ suvaidinusi Miriam – drąsią, bet trapią motiną, mėginančią atsigauti po skyrybų ir apsaugoti savo sūnų nuo smurtaujančio tėvo.

„2016-aisiais, kai kūrėme šį filmą, (Prancūzijoje) 123 moterys buvo nužudytos savo partnerių arba buvusių partnerių“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė X.Legrand'as.

„Nuo 2019 metų sausio 1-osios buvo nužudytos 25 moterys. Tai reiškia, kad nuo vienos (nužudytos) moters kas trys dienos, kaip buvo 2016-aisiais, perėjome prie vienos (moters) kas dvi dienos“, – pridūrė jis per tviskančią ceremoniją Paryžiuje.

Didžiausia prancūziško kino apdovanojimų ceremonija buvo surengta jau 44-ąjį kartą.

VIDEO: Custody / Jusqu'à la garde (2018) - Trailer (English Subs)

„Norėčiau dedikuoti šį apdovanojimą visoms Miriam – visoms moterims, gyvenančioms ne išgalvotame pasaulyje, o tragiškoje tikrovėje“, – atsiimdama savo statulėlę sakė L.Drucker.

Organizatoriai taip pat pagerbė 82 metų R.Redford, įteikdami jam garbės „Cezarį“. JAV kino žvaigždė šia proga pasidalijo prisiminimais apie savo ankstyviausias viešnages Prancūzijoje.

Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko Jacques'ui Audiard'ui už juostą „Broliai Sistersai“ (Les Freres Sisters). Tuo metu Alexas Lutzas atsiėmė geriausio aktoriaus „Cezarį“ už pagrindinį vaidmenį komedijoje „Gi“ (Guy), kurį jis taip pat režisavo ir parašė šio filmo scenarijų.

Aiškia favorite laikytai komedijai „Nepaskandinamieji“ (Le Grand Bain), vaizduojančiai grupę vyrų, pasiryžusių siekti sinchroninio plaukimo sporto aukštumų, šis vakaras buvo nuviliantis – filmas gavo tik vieną apdovanojimą, skirtą geriausiam antrojo plano aktoriui Philippe'ui Katerine'ui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius