-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 10

Prašantiems paramos naujam filmui – nauja tvarka

Nuo ketvirtadienio paraiškas finansavimui gauti gali teikti ne tik juridiniai asmenys, kurie verčiasi filmų gamyba, bet taip pat ir fiziniai asmenys, vykdantys Lietuvoje registruotą individualią filmų gamybos veiklą pagal pažymą, praneša Lietuvos kino centras (LKC). Be to, visi pareiškėjai iki paraiškos pateikimo turi nepertraukiamai vykdyti filmų gamybos veiklą ne trumpiau kaip 1 metus.
Vakaro svečiai
Kino salė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nauja tvarka įsigaliojo kultūros ministrei patvirtinus naują Filmų parengiamųjų ir gamybos darbų projektų valstybinio finansavimo taisyklių redakciją.

„Pakeitimai atlikti atsižvelgus į šių metų pradžioje įsigaliojusį Lietuvos Respublikos kino įstatymą bei įvertinus pasikeitusias filmų gamybos sąlygas, taip pat kino kūrėjų ir gamintojų pastabas bei pasiūlymus“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nuo šiol kino projektus vertins 3 atskiros vaidybinio, dokumentinio ir animacinio bei interaktyvaus kino projektų ekspertų komisijos, kurias sudaro po vieną kino meno kūrėją, profesionalų kino vertintoją ir filmų gamintoją. Su naujų ekspertų komisijų sudėtimi galima susipažinti čia.

Dar viena naujovė, susijusi su projektų vertinimu, yra ta, kad visų filmų vystymo ir gamybos darbų projektų prodiuseriai ir autoriai bus kviečiami asmeniškai pristatyti projektus atitinkamoms ekspertų komisijoms.

Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, filmų gamintojai taip pat galės teikti paraiškas animacinio kelių dalių filmo scenarijaus kūrimo projekto finansavimui gauti. Svarbu pažymėti ir tai, kad ilgametražių filmų gamybos projektų paraiškas bus galima teikti abiems Lietuvos kino centro skelbiamiems konkursams.

Taip pat supaprastinta tęstinės gamybos statusą turinčių filmo gamybos projektų finansavimo skyrimo tvarka. Nuo šiol tęstinių filmo gamybos projektų vykdytojams nereikės teikti paraiškų. Antraisiais metais lėšos šių projektų vykdymui bus skiriamos Lietuvos kino centro direktoriaus įsakymu, įvertinus pirmųjų finansavimo metų filmo tęstinės gamybos projekto įgyvendinimo ataskaitą.

Siekdamas apžvelgti pagrindinius naujų Filmų parengiamųjų ir gamybos darbų projektų valstybinio finansavimo taisyklių pasikeitimus, reikalavimus paraiškoms bei naują paraiškų vertinimo tvarką, LKC skelbia viešas konsultacijas.

Konsultacijos vyks gegužės 22–24 d. nuo 14 iki 16 val. Lietuvos kino centre adresu Z.Sierakausko g. 15, Vilnius. Registracijos forma čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius