Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 12 08

Prasideda trumpiausių filmų festivalis „Pravda Viena minutė“

Žiemos pabaigoje vienas spalvingiausių festivalių Lietuvoje vėl kvies žiūrovus aplankyti kino sales. Šimtus filmukų iš visos šalies kasmet surenkantis renginys vyksta jau šeštus metus. „Pravda vienos minutės“ festivalis kiekvienam kūrybingam žmogui suteikia šansą išbandyti save kino režisieriaus vaidmenyje, būti pastebėtais ir įvertintais.
Kino teatras
Kino teatras / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Nemažai dalyvavusių žmonių būtent šio festivalio dėka atrado pomėgį kurti trumpas istorijas. Bet kol atspausdins bilietus į kiną, „Pravda“ drauge su „Nokia“ bei „Zip FM“ kviečia dalyvauti minutinių scenarijų konkurse.

Bendradarbiaudami su festivaliu šiemet ieškosime naujų talentų – pirmajame etape visi norintys gali siūlyti savo vienos minutės filmo scenarijaus idėją. Penki geriausių scenarijų autoriai laimės galimybę nufilmuoti filmą su patyrusiu režisieriumi ir išmaniuoju „Nokia N8” – telefonu, filmuojančiu vaizdą HD raiška“, – sakė „Nokia“ rinkodaros vadovė Lietuvai ir Latvijai Raivara Šemetulskytė.

„Nokia N8“ šiuo metu yra geriausias filmuojantis ir fotografuojantis telefonas. Jame yra 12 megapikselių raiškos kamera su optinio priartinimo galimybe, rankiniu būdu valdomais fotografavimo parametrais ir itin galinga blykste. „Nokia N8” kamera galima filmuoti vaizdą HD raiška, nufilmuotą medžiagą – čia pat telefone karpyti, suklijuoti ar kitaip redaguoti, o per HDMI jungtį prijungus telefoną prie televizoriaus žiūrėti filmus dideliame ekrane. „Nokia N8“ pasižymi ir „Dolby Digital Plus surround“ garso kokybe.

„Nokia N8“ filmavimo galimybes jau išbandė ir puikiai įvertino kino režisieriai. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje broliai Edwardas ir Rory McHenry su „Nokia N8” sukūrė filmą „The Commuter“, kuriame vaidino „Lūšnynų milijonieriaus“ žvaigždė Dev Patel bei pop ikona Pamela Anderson.

Penkias savaites minutinių scenarijų tekstai laukiami tiesiai „Nokia Lietuva“ „Facebook'o“ grupėje. Kasdien didžiausią skaičių „patikimų“ surinkęs žmogus laimės dienos dovaną. Savaitės mėgstamiausi įgyvendins savo scenarijus padedami profesionalų „Nokia N8“ telefonu. O trys geriausi bus renkami „Facebook'o“ lankytojų bei kompetentingos komisijos.

Pirmosios vietos laimėtojas dovanų gaus „Nokia N8“ supertelfoną, antrosios vietos laimėtojas turės galimybę išmokti video meno „Meno avilys“ rengiamuose kursuose, o trečiosios vietos nugalėtojas galės mėgautis kinu su draugais privačiame kino seanse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje