-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 23

Prestižiniame Niujorko dokumentinių filmų festivalyje G.Žickytės „Šuolis“ triuškina žiūrimumo rekordus

Režisierės Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ sėkmingai tęsia kelionę po tarptautinius kino festivalius visame pasaulyje. Šiuo metu „Oskarų“ pranašu vadinamame Niujorko dokumentinių filmų festivalyje DOC NYC dalyvaujantis „Šuolis“ patenka į daugiausiai publikos simpatijų surinkusių filmų pirmąjį dešimtuką (iš 200 dalyvių). Anot DOC NYC programos sudarytojos Karen McMullen, unikali „Šuolio“ herojaus istorija įtraukia, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Šuolis“
Kadras iš filmo „Šuolis“ / Kino teatro "Pasaka" nuotr.

„Šis filmas su dinamišku pagrindiniu herojumi ir įtikinamais veikėjais yra užburiantis. Be istorinės linijos, „Šuolis“ atspindi ir žmogaus teisių temą. Taip pat gausu ir jautrių akimirkų. Pavyzdžiui, kai JAV kapitonas ir pareigūnai dalijasi išgyvenimais ir sąžinės graužatimi, su kuriais jiems tenka gyventi nuo Simo Kudirkos šuolio istorijos“, – apie G.Žickytės filmą „Šuolis“ pasakoja festivalio DOC NYC programos sudarytoja Karen McMullen.

Dokumentinis G.Žickytės filmas „Šuolis“ pasakoja unikalią lietuvio jūreivio S.Kudirkos istoriją. Lapkričio 23 diena žymi 50 metų sukaktį, kai 1970 m. peršokęs iš sovietinio laivo į JAV pakrančių apsaugos katerį, lietuvių jūreivis paprašė politinio prieglobsčio, tačiau netrukus buvo grąžintas į sovietinių budelių rankas. Jo drąsus šuolis į laisvę Šaltojo karo metu sukėlė milžinišką politinį sąmyšį JAV ir Sovietų Sąjungoje.

Kino teatro "Pasaka" nuotr./Giedrė Žickytė festivalyje Talino Kino Festivalyje
Kino teatro "Pasaka" nuotr./Giedrė Žickytė festivalyje Talino Kino Festivalyje

„Amerikiečiai filme ypač vertina žmogaus teisių temą, savitą bei žavų pagrindinį filmo veikėją. Apie prieglobsčio prašančius žmones daug kalbama ir žiniose, todėl filmas pasirodo pačiu laiku ir primena, kad ši tema vis dar aktuali mūsų šalyje“, – sako DOC NYC programos sudarytoja Karen McMullen.

Kino teatro "Pasaka" nuotr./Kadras iš filmo „Šuolis“
Kino teatro "Pasaka" nuotr./Kadras iš filmo „Šuolis“

Per mėnesį režisierės G.Žickytės filmas „Šuolis“ aplankė ne tik daugybę festivalių virtualiai, tačiau ir trijuose jų dalyvavo fiziškai. Tarptautiniame A klasės Varšuvos kino festivalyje „Šuolis“ pelnė geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą. Unikalią istoriją pasakojantis dokumentinis filmas jau rodomas trijuose žemynuose – Amerikoje, Europoje ir Australijoje. Festivalinę kelionę „Šuolis“ užbaigs gruodžio mėnesį Maskvoje, kur „Artdocfest Moscow“ festivalyje jis pasirinktas uždarymo filmu.

Režisierės G.Žickytės kurtą filmą „Šuolis“ prodiusuoja studija „Moonmakers“ (Lietuva). Taip pat bendradarbiaujama su šiomis studijomis: „VFS Films“ (Latvija) ir „Faites un Voeu“ (Prancūzija).

Filmo „Šuolis“ premjera Lietuvoje įvyks jau kitais metais. Filmo gamybą ir pristatymus Varšuvoje, Romoje bei Niujorke iš dalies finansavo Lietuvos kino centras. Filmo gamybą taip pat finansavo (iš dalies) ES programa „Kūrybiška Europa – MEDIA“, Latvijos nacionalinis kino centras, Prancūzijos nacionalinis kinematografijos centras, LRT, France Televisions, WDR, MDR, YLE, SVT, Lietuvių fondas Čikagoje, Vilniaus savivaldybė ir kt .

Luca Dammicco nuotr./Giedrė Žickytė festivalyje „Festa del Cinema di Roma 2020“
Luca Dammicco nuotr./Giedrė Žickytė festivalyje „Festa del Cinema di Roma 2020“

Filmo platintojas Lietuvoje – „Pasaka distribution“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius