Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 20

Prieinamiausia ir paklausiausia kultūros forma Lietuvoje – kinas

Kultūros ministerijos atliktas tyrimas „Gyventojų dalyvavimas kultūroje ir pasitenkinimas kultūros paslaugomis“ parodė, jog kinas yra prieinamiausia ir paklausiausia kultūros forma Lietuvoje, o vienokia ar kitokia forma filmus žiūri kone kiekvienas šalies gyventojas.
„Scanoramos“ atidarymo akimirka
„Scanoramos“ atidarymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Devyni iš dešimties Lietuvos gyventojų per pastaruosius 12 mėnesių filmą žiūrėjo bent kartą, o maždaug kas antras šalies gyventojas tai darė kasdien ar beveik kasdien.

Populiariausia filmų žiūrėjimo forma išlieka televizija ir DVD. Filmus internete žiūrėjo arba iš interneto parsisiuntė maždaug kas antras Lietuvos gyventojas.

Tiesa, per pastaruosius ketverius metus išaugo žiūrovų kino teatruose dalis: per metus bent kartą kino teatre buvo keturi iš dešimties Lietuvos gyventojų.

Pagrindinė filmų žiūrovų auditorija yra jaunesni asmenys, turintys aukštąjį išsilavinimą, disponuojantys aukštesnėmis pajamomis, didmiesčių gyventojai, taip pat – studentai ir moksleiviai. Pastebėtina, jog vyrai dažniau nei moterys žiūri filmus internete arba juos siunčiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius