Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 22

Prieš pasirodant tęsiniui – pirmosios „Traukinių žymėjimo“ dalies seansas kino teatre

„Rinkis gyvenimą. Rinkis darbą. Rinkis karjerą“, – tokiais žodžiais prasideda garsusis Marko monologas filme „Traukinių žymėjimas“.
„Traukinių žymėjimas“
„Traukinių žymėjimas“ / Organizatorių nuotr.

Pirmiausia buvo I.Welsho knyga. Vėliau atsirado knygos pastatymas teatre. Ir galiausiai 1996 metais buvo sukurtas filmas „Traukinių žymėjimas“.

Dabar po 21 metų į kino teatrus atkeliauja antroji šio filmo dalis. Belaukiant premjeros „KINFO.LT“ kviečia į išties išskirtinį renginį – pirmosios „Traukinių žymėjimas“ dalies peržiūrą kino teatre „Pasaka“.

1996 metais kino teatruose pasirodžiusi juosta išsiskyrė išties drąsiomis, atviromis ir ne itin patogiomis scenomis, kurios dabar laikomos legendinėmis ir ne kartą buvo atkartotos ar perdarytos kituose filmuose.

Taip pat šis filmas išsiskiria „greitu“ montažu ir įsimintinu muzikiniu takeliu.

Jame skamba tokie kūriniai kaip: Iggy Popo – „Lust for Life“, „New Order“ – „Temptation“, Lou Reedo – „Perfect Day“, „Underworld“ – „Born Slippy (Nuxx)“ ir kiti.

„Underworld“ – „Born Slippy“ (Nuxx):

VIDEO: Born Slippy - Underworld (Trainspotting Soundtrack!)

Tiek pirmą, tiek antra filmą režisavo D.Boyle`as, o pagrindinius vaidmenis atliko tie patys aktoriai: Marką Rentoną vaidina Ewanas McGregoras, Saimoną – Jonny Lee Milleris, Spudą - Ewenas Bremneris ir Begbį - Robertas Carlyle`as.

Filmo biudžetas buvo vos 3,5 mln. JAV dolerių, bet jau per premjerinį savaitgalį Didžiojoje Britanijoje jis uždirbo daugiau nei 4 mln. svarų. Pats filmas buvo nufilmuotas per septynias su puse savaitės. Dėl mažo biudžeto ir trumpo filmavimo laikotarpio dauguma scenų turėjo būti nufilmuotos vienu dubliu.

„Traukinių žymėjimas“ knygos autorius I.Welshas taip pat atliko mažą epizodinį vaidmenį šiame filme. O knygų ir kino gerbėjai neretai teigia, kad šis filmas yra vienas tų retų atvejų, kai filmas pranoksta knygą. Neatsitiktinai „Traukinių žymėjimas“ buvo nominuotas „Oskarui“ už geriausiai adaptuotą scenarijų filmui, tačiau jo nepelnė.

Specialus filmo seansas įvyks kino teatre „Pasaka“ kovo 7 d. 19:30.

VIDEO: Trainspotting classic trailer - back in cinemas 17 January

Daugiau informacijos – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius