Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 19

Prieš Velykas – nemokamos kūrybinės kino dirbtuvės pedagogams

Per moksleivių pavasario atostogas sostinės pedagogai pratęs bandymus filmavimo aikštelėje. Kinu besidomintys ir jį kaip ugdymo priemonę taikantys pedagogai raginami registruotis į pedagogams skirtus praktinius kino kūrimo mokymus, kuriuos antrąkart rengia projekto mokykloms „Mokausi iš kino“ organizatoriai. Šie mokymai yra nemokami, jie vyks balandžio 2-4 d. „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6).
Mokymai „Mokausi iš kino“
Mokymai „Mokausi iš kino“ / D. Stumbrio nuotr.

„Iki šių mokymų mums atrodė, kad viską žinome, viską mokame, bet pasirodo, kad iki tokio filmavimo, koks jis turėtų būti, dar yra labai toli. Mokymuose daugiausiai mokėmės ir išmokome paties filmavimo, kameros padėčių, tiek, kiek galima išmokti per tris dienas. Dabar pats kūrybinis procesas yra aiškus. Planuojame su vaikais užsiregistruoti ir į kūrybines „Mokausi iš kino“ dirbtuves moksleiviams“, – sakė „Mokausi iš kino“ mokymuose Kaune dalyvavusi Dalia Šarkienė, Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja.

„Mokausi iš kino“ mokymai pedagogams truks tris dienas. Pirmoji mokymų diena bus skirta kino teorija ir analizei. Padedami kino kritikės Auksės Kanceravičiūtės ir kino teoretiko Luko Brašiškio pedagogai susipažins su pagrindiniais kino kalbos elementais (kameros rakursai, filmavimo planai, kadro kompozicija, montažas, garsas ir kt.), žiūrėdami filmų ištraukas mokysis kritiškai vertinti ir analizuoti kiną.

Kitas dvi mokymų dienas pedagogai įsikurs filmavimo aikštelėje ir galės išbandyti filmo kūrybinės grupės narių vaidmenis – nuo filmo režisieriaus iki operatoriaus ar kostiumų dailininko. Pagal iš anksto paruoštus scenarijus jie kurs trumpo metražo (iki 5 min.) vaidybinius filmus.

Filmo kūrimo metu pedagogai pereis visus pagrindinius kino kūrimo etapus: scenarijaus planuotę, aktorių atranką, filmavimo aikštelių paiešką, apšvietimą, filmavimą, montažą, vaizdo ir garso efektus. Mokymų dalyvius filmavimo aikštelėje konsultuos ir  kino kūrimo pradmenų mokys kino režisieriai Lina Lužytė ir Tomas Smulkis.

Mokymuose pageidaujantys dalyvauti pedagogai kviečiami registruotis projekto oranizatorių svetainėje www.mokausiiskino.lt, užpildant registracijos anketą. Į mokymus bus atrinkta 40 pedagogų.

Plačiau čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius