-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 11

Pristatytas Donato Ulvydo filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ plakatas

Režisierius Donatas Ulvydas žiūrovams pristato savo naujausio filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ pagrindinį plakatą, kurio fotografavimas tapo absoliučiai unikaliu reiškiniu – įamžinta 200 lietuvių iš viso pasaulio.
„Emilija iš Laisvės alėjos“
„Emilija iš Laisvės alėjos“ / Filmo kadras

Plakato fotosesija, kurios metu buvo atkurta 1972-ųjų masinės demonstracijos už Lietuvos laisvę scena, vyko Pasaulio Lietuvių Jaunimo Susitikime praėjusių metų liepos mėnesį.

„Plakate pavyko užfiksuoti per 200 lietuvių iš viso pasaulio. Norėjome, kad atkurtoje, istoriškai svarbioje lietuviams scenoje nusifotografuotų žmonės, kuriems kovos už Lietuvos laisvę tema būtų itin artima. Galbūt primintų jų pačių dramatiškas šeimos istorijas, tėvų ir senelių pasakojimus apie sunkų kelią į laisvę,“ – pasakoja filmo režisierius D.Ulvydas.

Anot kino komandos, plakato fotosesijoje sudalyvavę lietuviai iš Urugvajaus, Vokietijos, Baltarusijos, Armėnijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lietuvos ir kitų šalių noriai sutiko dalyvauti visą dieną trukusiame fotografavimo procese, kuris nebuvo lengvas.

„Esu turėjęs nemažai fotosesijų Lietuvoje ir svetur, dirbęs su daugybe modelių, tačiau žmonės, kurie susirinko į Donato filmo plakato fotosesiją – buvo ypatingi. Mus visus suvienijo idėja – pakartoti tik senose archyvinėse nuotraukose matytą demonstracijos sceną. Ir man atrodo mums puikiai pavyko tai įgyvendinti,“ – pasakoja fotografas Narimantas Šerkšnys.

N.Šerkšnio nuotr./Filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ plakatas
N.Šerkšnio nuotr./Filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ plakatas

Specialiai šiai fotosesijai iš Londono buvo atvykusi ir pagrindinė filmo aktorė Ieva Andrejevaitė, kuriai su partneriu aktoriumi Dariumi Gumausku, minios apsuptyje, teko laikyti Lietuvos trispalvę, kaip svarbiausią kovos už laisvę simbolį.

Filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“, pasakojantis apie lietuvių kovas už laisvę, kultūrinį pasipriešinimą okupacijai ir dramatiškus žmonių likimus sovietiniame režime, žiūrovams kino teatruose bus pristatytas jau vasario 16 dieną.

VIDEO: EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS Trailer / Oficialus anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius